Protestatarii iesiti in strada au ajuns in pragul disperarii. In timp ce sindicalistii au incercat sa rupa cordonul de protectie, jandarmii au folosrit impotriva acestora gaze lacrimogene.

  • Protestul CNSLR-Fratia s-a incheiat mai devreme. Sindicalisti sunt nemultumiti de actiuni

Protestul CNSLR-Fratia din Piata Victoriei s-a incheiat cu doua ore si jumatate mai devreme decat fusese programat, atat in urma incidentelor, dar si din cauza ca oamenii erau obositi.

Actiunea din Piata Victoriei s-a incheiat in jurul orei 16.30, desi era programata pana la ora 19.00, protestarii plecand pe Kiseleff spre autocarele parcate in zona Muzeul Taranului Roman. Multi dintre manifestanti si-au exprimat nemultumirea fata de modul in care s-a desfasurat actiunea de miercuri, aratandu-se convinsi de faptul ca probeleme lor nu vor fi rezolvate, conform MEDIAFAX.

  • Protestul deznadejdii

Aflati in Piata Victoriei, protestatarii au recurs la violente pentru a intra in sediul Guvernului. Acestia au fost opriti de jandarmi, care au recurs la folosirea gazelor lacrimogene.

In timpul busculadei, gardul de protectie a fost mutat doi metri mai in spate, spre sediul Guvernului, iar protestatarii au continuat sa arunce cu sticle, apa si pietre.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca protestatarii ai fost instigati verbal de la tribuna de catre persoane care ii indemnau sa forteze barajul de protectie. Acesta a precizat ca niciun protestatar sau jandarm nu a fost ranit in timpul busculadei.

  • Protestatarii "au atacat" cu oua


In drumul spre Piata Victoriei, sindicalistii au ajuns si la Ministerul Muncii, unde au aruncat cu oua, covrigi si sticle goale
, in semn de protest fata de masurile de austeritate impuse de guvernanti.

Oamenii au apelat si la alte metode de protest: s-au intins pe jos in plina strada si au afisat pancarte cu mesaje impotriva conducerii, scandand "Demisia, demisia", "Base-hiena si diabolicul Boc, recomandari: luati furadan", "Cseke Attila, groparul sistemului sanitar romanesc" - in romana si maghiara, "Du-te Basescu dupa Ceausescu", 'Bun venit in sistemul ticalosit, ei cu lovelele, noi cu foamea", "Trandafiri votati, trandafiri mancati".

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Seful de dispozitiv al Jandarmeriei Capitalei a declarat ca protestarii care au aruncat oua ar putea fi identificati dupa inregistrarea video, iar daca se vor stabili vinovatii, acestia ar putea fi amendati.

Mitingul a fost deschis la ora 12.00 de catre sindicalistii de la Sanitas, iar la ora 13.00 li s-au alaturat si cei din federatiile membre ale CNSLR-Fratia. La actiune au mai participat sindicalisti de la FSLI Petrom, din Aviatie, CFR, sindicate ale soferilor, din invatamant si functionari publici. Doua delegatii ale sindicalistilor - una a Sanitas si alta a CNSLR-Fratia - au intrat la discutii la Ministerul Muncii, pentru a discuta revendicarile lor cu ministrul Ioan Botis.

Cinci persoane, printre care si brancardierul din Galati, au cerut ajutor la punctele de sprijin sanitar, insa fara sa acuze probleme grave de sanatate. Acestea au invocat oboseala si o stare de moleseala, solictinad apa apa.

Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...

Aproximativ 9.500 de sindicalisti au protestat in Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.