Peste 20.000 de sindicalisti ai CNSLR-Fratia vor participa pe 22 septembrie la un miting si un mars in Capitala, a declarat luni Presedintele Confederatiei, Marius Petcu.

"Ii astept pe colegii mei de la celelalte confederatii. Pana la urma lupta noastra nu este pentru a satisface cerintele membrilor CNSLR-Fratia, sunt pentru toti salariatii din Romania, nu vad de ce data de 22 septembrie nu este potrivita si pentru celelalte confederatii sindicale", a declarat Marius Petcu, relateaza MEDIAFAX.

  • Peste 20.000 de sindicalisti vor iesi in strada

Liderul CNSLR-Fratia a adaugat ca ii asteapta si pe ceilalti colegi de confederatii sa li se alature. "Am fost cu totii neplacut surprinsi sa descoperim ca in pregatirea actiunilor de protest unul dintre colegii nostri, si vorbesc de Bogdan Hossu, a incercat sa submineze din interior miscarea sindicala prin declaratii care nu au niciun fel de legatura cu demersul nostru sindical", a spus Petcu, referindu-se la declaratiile lui Hossu privind intentia lui Sorin Ovidiu Vantu de a obtine patrimoniul sindical prin oferirea de "functii si bani" liderilor sindicali.

Prin mitingul din 22 septembrie sindicalistii incearca sa traga un semnal serios de alarma, cu privire la politica de austeritate "pusa doar pe umerii salariatilor si a cetatenilor simpli". Liderul sindical a precizat ca daca dupa 22 septembrie protestul lor ramane fara rezultat, vor initia o "actiune cu caracter civic" in care sa aduca toti nemultumitii din Romania la un protest.

  • Ce vor sindicalistii?

Sindicalistii vor un salariu minim pe economie la nivel national de cel putin 750 de lei, revenirea la salariile din 2009, stoparea disponibilizarilor, pastrarea actualei forme a Codului Muncii, blocarea initiativei privind anularea negocierii la nivel de ramura.

Marius Petcu a anuntat joi pentru perioada 27 si 30 septembrie mitinguri in cascada in mai multe judete.

In urma cu o luna, Federatia Sanitas anunta atat un miting in septembrie, cat si intentia ca cei 120.000 de membri de sindicat sa dea statul in judecata pentru ca le-au fost reduse salariile cu 25 la suta. Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25 la suta, Guvernul vizand astfel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8 procente convenita cu FMI.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.