In preajma noului an scolar, Fundatia Dinu Patriciu a amplasat in Piata Unirii si Parcul Herastrau 2 carti gigantice, cu o inaltime de 4 metri, replici supradimensionate ale trofeului “Galei Premiilor in Educatie”. Scopul acestui proiect stradal special este informarea publicului larg despre “Gala Premiilor in Educatie”, competitie care isi propune sa premieze si sa promoveze bunele practici din sistemul educational romanesc.

Cele doua carti completeaza campania nationala de comunicare a evenimentului, pentru a transmite unui numar cat mai mare de oameni invitatia de a se inscrie sau de a inscrie pe cineva in competitie la una dintre cele 11 sectiuni de concurs, printre care Elevul anului, Studentul anului, Profesorul anului, Bibliotecarul anului, Cercetatorul anului etc.

“Prin amplasarea acestor trofee in strada incercam sa transmitem un mesaj, si anume ca este timpul sa ne indreptam atentia cu prioritate catre educatie", a explicat Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu.

Cei care doresc sa participe la "Gala Premiilor in Educatie" au la dispozitie mai putin de o luna pentru a se inscrie in competitie. Astfel, pana pe data de 27 septembrie, concurentii pot intra pe site-ul www.premiileineducatie.ro pentru a-si crea un cont si pentru a-si completa formularul de concurs. Apoi, pentru ca inscrierea sa fie completa, acestia trebuie sa tipareasca formularul de concurs, sa-l semneze si sa-l trimita prin posta pe adresa Fundatiei, impreuna cu documente care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor precizate.

Castigatorii competitiei vor fi anuntati in aceasta toamna, in cadrul unui eveniment festiv, unde, pe langa premii in valoare totala de 250.000 de euro, vor primi si cate o carte-trofeu. Conceptul trofeului apartine in exclusivitate artistului lui Ioan Nemtoi, Fundatia Dinu Patriciu replicandu-l in 2010 pentru al doilea an consecutiv.

"Parcurgem o perioada foarte dificila din punct de vedere economic, insa criza cea mai profunda este cea morala. Promovarea non-valorilor face ca tinerii nostri sa nu mai creada in educatie si in rolul acesteia in asigurarea unei vieti decente, iar acest lucru este gresit si poate avea consecinte grave pe termen lung. Este important asadar sa descoperim si sa promovam oamenii si organizatiile care, in pofida dificultatilor, reusesc sa faca lucruri minunate in sistemul educational romanesc si care se implica in comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Numai asa exemplul lor ii va inspira si motiva si pe altii. Cand premiem educatia, o facem mai puternica”, a conchis Tincuta Baltag.

Citeste si:
Gala Premiilor in Educatie si-a desemnat castigatorii
Gala Premiilor in Educatie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.