Guvernul dezbate astazi un proiect de lege prin care alocatia complementara pentru sustinerea familiei este unificata cu cea monoparentala. Pragul pentru atribuirea acestei noi alocatii scade cu 100 lei, de la 470, la 370 lei pe venit pe membru de familie, sustin surse ministeriale.

Unificarea celor doua tipuri de alocatii, de care beneficiau familiile cu venituri de pana la 470 lei pe membru de familie, este inclusa intr-un proiect de Lege privind alocatia pentru sustinerea familiei, au declarat astazi surse ministeriale, relateaza MEDIAFAX.

Ministrul Muncii Mihai Seitan a explicat ca aceasta masura este luata pentru a nu incuraja "nemunca", sutinand ca in prezent sunt multe cazuri in care veniturile cumulate din ajutoare sociale ajung la 3.000 - 4.000 de lei lunar.

Potrivit acestuia, noul act normativ va directiona fondurile din bugetul asigurarilor sociale doar catre cei care au nevoie de sprijin.

  • Dispar indemnizatii de ajutor social
Ministrul Muncii a adaugat ca o parte din indemnizatii vor disparea, in sensul ca vor fi comasate, dand ca exemplu persoanele cu handicap, pentru care legislatia actuala prevede 13 tipuri de indemnizatii. In codul social va mai exista doar un singur tip.

Ministrul Muncii a mai explicat ca in Codul social va fi integrata toata legislatia privind asistenta sociala, iar proiectul de act normativ trebuie finalizat pana in a doua parte a lunii octombrie.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, declara pe 20 august ca Ministerul Muncii lucreaza la elaborarea unui cod social prin care vizeaza reducerea celor 200 de programe sociale. Videanu a precizat ca 30 la suta dintre fondurile acordate programelor sociale sunt costuri de administrare.

La randul sau, Premierul Emil Boc a anuntat, pe 12 august, ca Guvernul si-ar putea asuma din nou raspunderea in fata Parlamentului, in septembrie sau octombrie, pentru adoptarea unor legi importante, precum Codul asistentei sociale si modificarea Codului Muncii si a Legii salarizarii unitare in sectorul bugetar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.