Modificari in stilul de viata cum ar fi renuntarea la televizor in timpul cinei, urcatul pe scari sau folosirea aspirinei pentru durerile de cap au efecte benefice pentru corpul uman.

"Un studiu facut de Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA arata ca pentru a slabi cinci kilograme in fiecare an este suficient sa urci in fiecare zi pe scari in loc sa mergi cu liftul", spune Davin Niven, specialist in boli de nutritie. Referitor la efortul fizic, apa este de ajuns pentru a fi consumata dupa exercitiile fizice care dureaza mai putin de 45 de minute. Dar pentru cele care solicita organismul pe o durata mai mare de timp, specialistii recomanda bauturi energizante pentru a permite o refacere mai rapida a organismului.

La televizor urci in greutate

"Ceea ce nu realizeaza oamenii este cit de importante pot fi, pe termen lung, micile schimbari pe care le pot aduce modului lor de viata", adauga Niven. Astfel, cina nu trebuie luata in timp ce va uitati la televizor. In acest caz, este foarte probabil sa exagerati atit in privinta consumului de alimente, cit si in cea a oboselii cauzate de privitul la televizor. Chiar si modul in care este tratata o simpla durere de cap poate avea o semnificatie crescuta pentru sanatatea corpului.

Desi poate fi inlocuita cu paracetamolul sau cu alte pastile ce trateaza durerile de cap, valoarea aspirinei este mult mai mare. Pe linga rolul ei de a combate durerea sau febra, aspirina previne formarea de cheaguri de singe si scade riscul de a face boli cardiace sau Alzheimer.

Supradoza de vitamine afecteaza grav sanatatea

Este adevarat ca aportul zilnic de vitamine este benefic pentru organism, dar mai multe vitamine nu inseamna ca automat vor avea un efect si mai puternic sau mai rapid. De cele mai multe ori, supradozarea are efecte daunatoare. O alta recomandare a expertilor o constituie un program stabil de somn. "Somnul este combustibilul fara de care organismul nostru nu mai functioneaza corect", spune Niven. Persoanele active au nevoie de sapte pina la opt ore de somn pe zi, durata care scade in cazul celor trecuti de virsta a treia. Din fericire, somnul poate fi recuperat, dar lipsa lui creste nevoia corpului de a avea alte surse de energie, deci creste riscul obezitatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.