Exista, la ora actuala, "zone de interes", cartografiate si urmarite prin satelit si in care, cand exista o stare de necesitate, sunt realizate "experimente meteorologice".

Dintr-o astfel de zona face parte si Romania. Iar "experimentele" fac parte din strategia razboiului geofizic.

TINTA VIRTUALA

Inca din 2000, col.dr. Emil Strainu atragea atentia, in cartea "Razboiul geoclimatic", ca "fenomenele geoclimatice petrecute in ultimii ani in Romania ne inclina sa credem ca tara noastra a fost si este tinta virtuala a unor metode ale razboiului geofizic". Aceasta concluzie venea in urma analizarii unor fenomene geoclimatice "necaracteristice statistic prin amploare, intensitate si frecventa a arealului nostru geografic".

INTERESE STRATEGICE

In 2003, la Editura Academiei de Inalte Studii Militare, a aparut volumul "Razboiul geofizic", de acelasi col.dr. Emil Strainu, in care se analizeaza strategia pe termen lung a polilor de putere mondiala. Se releva importanta Asiei de Sud-Est, cu imensele sale resurse naturale, dar cu o stare conflictuala periculoasa. In aceasta zona, Rusia isi urmareste propriile interese strategice, iar puterile euroatlantice doresc sa detina controlul. "Situatia va ramane totusi sub control euroatlantic, datorita constituirii in jurul zonei critice a unui cordon de siguranta din care fac parte Romania si Bulgaria", citam din "Razboiul geofizic".

POTOP ORDONAT?

Situarea Romaniei in zona tampon dintre Europa Occidentala, Federatia Rusa si Balcani, adesea cu interese opuse, sporeste riscurile la adresa securitatii nationale. Cum face parte din structurile militare euroatlantice, exista doar posibilitatea ca Romania sa fie hartuita printr-un razboi geofizic, care prezinta avantajul ca nu trebuie declarat si nu poti fi sigur niciodata de unde ti se trage. Astfel, dezlantuirile naturii care au prapadit tara noastra in acest an puteau fi create artificial, prin metode ale razboiului geofizic. Un potop ordonat in "zona tampon" ar obliga polul euroatlantic sa-si revizuiasca strategia pe termen lung. Pe termen scurt, Romania plateste!

CONFLICT PERMANENT INTRE MARILE PUTERI

Col. dr. Emil Strainu: "Razboiul geofizic se desfasoara in prezent zi si noapte, indiferent de amicitii sau adversitati, dictat de interese politice si militare de moment sau de perspectiva."

PERFORMANTELE RAZBOIULUI GEOFIZIC

In prezent, exista un adevarat arsenal de tehnici, care pot provoca modificarea regimului de precipitatii, provocarea si dirijarea furtunilor, tornadelor, uraganelor, provocarea cutremurelor si producerea de valuri uriase - tsunami, provocarea avalanselor si alunecarilor de teren, activizarea vulcanilor etc. Prima mediatizare in domeniul modificarii de clima a fost in 1946, cand cercetatorul american Vincent Schefer a provocat ninsoare prin insamantarea norilor cu zapada carbonica. Acum, americanii desfasoara programul HAARP, ce prevede tehnici de influentare a ionosferei Pamantului.

RAZBOIUL RECE

La inceputul anilor '60, specialistii militari de la Laboratorul Livermore din SUA au elaborat un proiect pentru topirea partiala a calotei de gheata de la Polul Nord, ceea ce ar fi provocat pagube enorme in nordul Uniunii Sovietice si inrautatirea climei pe termen lung. Militarii rusi aveau pregatite pompe uriase, actionate de generatoare nucleare, care ar fi impins cantitati imense de apa spre Alaska si coasta de est a SUA.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.