Procurorii PNA au descins ieri la Societatea Romana de Radio si au ridicat documente referitoare la activitatea lui Dragos Seuleanu ca presedinte si director general. Seuleanu se declara bucuros de ancheta.

Tinta procurorilor este modul de achizitie a sistemului informatic centralizat si contractul de PR incheiat cu o firma din SUA. Contractul de informatizare a costat peste sase milioane de euro, bani obtinuti printr-un credit garantat cu incasarile taxei radio. Cu tot cu dobinzi si cu TVA, valoarea acestuia ajunge la noua milioane de euro. Afacerea a fost incheiata cu grupul de firme Forte SA, condus de Eugen Cristian Constantinescu.

Contractul de PR avea in vedere imbunatatirea imaginii radioului public in Statele Unite, costa 300.000 de euro pe an, si a fost acordat prin incredintare directa firmei Greenberg&Franling Lincoln Park PR din SUA. Mai multi salariati din Radio, adversari de-ai lui Seuleanu, l-au acuzat pe acesta ca asa-zisa pomovare a imaginii in SUA era doar paravanul pentru calatoriile costisitoare ale presedintelui SRR.

Potrivit unor surse din actuala conducere a Radioului public, un audit intern al institutiei, care a evaluat situatia bugetului in mandatul Seuleanu, a stabilit un prejudiciu de 500 de miliarde. A fost comandat si un audit extern, insa acesta a fost deocamdata suspendat, pina ce procurorii PNA isi vor fi terminat cercetarile.

Dragos Seuleanu se declara bucuros de actiunea PNA. El spune ca el insusi ar fi cerut Parchetului o cercetare, din momentul in care au aparut suspiciunile asupra contractului de informatizare. In ceea ce priveste contractul de PR, Seuleanu ne-a declarat ca nu a fost nevoie de licitatie, pentru ca angajamentul respectiv era "unul de productie de programe de PR", pentru care legea n-ar cere licitatie. Legat de auditul intern, fostul sef al SRR spune ca la sfirsitul trimiestrului 1 ar fi iesit un minus in buget de numai 37 de miliarde de lei, din cauza cresterii de salarii si a neincasarii taxei de abonament de la sinistrati. "Jumatate dintre locuitorii tarii au fost sinistrati si nu si-au mai platit abonamentul. Cele 500 de miliarde reprezinta, de fapt, obligatiile financiare ale radioului pina la sfirsitul anului", a argumentat Seuleanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.