Consumul este de cinci ori mai mare decat intr-o luna normala

Covrigii sunt la mare cautare in decembrie, luna colindelor si Sarbatorilor de iarna. Potrivit statisticilor oferite de producatori, romanii mananca in ultima luna a anului peste 400 de milioane de covrigi, de cinci ori mai mult decat intr-o luna normala. "Traditional, la colindele de dinainte de Craciun oamenii impart covrigi si mere, in plus, de aceste sarbatori multi romani impart bucate pentru cei decedati si pun intotdeauna in pachet si covrigi. Pentru a face fata cererii, producatorii majoreaza productia de covrigi. Daca intr-o luna normala se produc 800 tone de covrigi, in decembrie, cantitatea depaseste 4.000 tone", ne-a declarat presedintele Rompan, Aurel Popescu. Pe langa marile fabrici din industria de panificatie exista si foarte multi mici producatori, mai ales in marile orase. Perioada Sarbatorilor le aduce tuturor mai multi clienti, atat de la sate, unde sunt respectate traditiile privind colindele, dar si din mediul urban.

Potrivit statisticilor, la orase, chiar si in perioadele normale din an, mai mult de jumatate dintre locuitori au covrigii aproape zilnic in meniu. Romanii cumpara covrigi cam de trei ori pe saptamana, tinerii, femeile si moldovenii fiind cei mai buni clienti ai fabricilor in domeniu, este concluzia unui studiu realizat de Daedalus Consulting. Tinerii, barbatii si locuitorii din Muntenia cumpara covrigi si ii consuma pe strada, in timp ce banatenii si cei trecuti de 45 ani prefera sa consume acasa covrigii cumparati, se mai arata in studiul citat. De asemenea, absolventii de colegiu sau facultate, cei cu venituri medii sau mari, persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 44 ani, precum si moldovenii sunt in topul celor care prefera sa "rontaie" cate un covrig la serviciu, intr-o scurta pauza de masa sau chiar in timp ce lucreaza, se mai arata in studiul Daedalus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.