Va fi cald, dar va ploua fara inundatii, dar nici nu vor pica bine frunzele ca va veni ninsoarea. Cam asa se-asaza toamna dupa prognozele ANM.

Astrologul Radu Stefanescu sustine ca toamna va fi cum zice Agentia Nationala de Meteorologie (ANM): frumoasa, ploioasa si cu un posibil... cutremur. Iarna vine insa abia in ianuarie.

TOAMNA TROPICALA

Anul acesta trecerea in toamna se face aproape pe nesimtite. Si asta pentru ca inceputul lui septembrie va fi caracterizat prin temperaturi ridicate. Specifice unei asa-numite "toamne tropicale". Cel putin in prima parte a lunii vom avea maxime cuprinse intre 18 si 28 de grade, iar in sudul tarii chiar mai ridicate. Nici minimele nu vor fi foarte scazute, dupa parerea Marianei Baciu, specialist la Institutul National de Meteorologie din Romania. Ele se vor situa undeva in jurul a 10-15 grade si abia spre sfarsitul lunii vor cobori spre 5 grade. Si octombrie va fi o luna frumoasa. Senin si destul de cald, dar asta nu inseamna ca scapam de ploi.

PLOUA PANA NINGE

Excedent de ploi, a anuntat ANM pentru lunile septembrie si octombrie. Adica ploua mai mult decat este normal pentru aceasta perioada. E drept ca vor fi "ploi de toamna", mai potolite. Fara descarcarile electrice de pe parcursul verii si doar cu averse de scurta durata. Nu sunt, deci, ploi care sa provoace inundatii sau, in nici un caz, revarsari de ape, similare celor din vara. Cantitatea de apa, la nivelul intregii luni septembrie, va fi cuprinsa intre 26 si 60 de litri/mp. Sudul tarii va fi mai "plouat", cu pana la 80 de litri/mp. "Ploile dureaza pana in noiembrie, cand temperaturile scad si este posibil sa ninga", a precizat Mariana Baciu.

UN POSIBIL CUTREMUR

Astrologul Radu Stefanescu vede o toamna lunga si mai ploioasa decat de obicei, pentru ca natura a devenit violenta si rea, si lunile de toamna vor fi caracterizate - dupa parerea astrologului - de schimbari bruste de temperatura. Astrologul e aproape sigur ca undeva in lunile octombrie-noiembrie ne si zgaltaim un pic. "Nu stiu ce fel de cutremur va fi, dar, cu siguranta, va fi miscare seismica perceptibila", a precizat Stefanescu.

O VARA DE EXCEPTIE

Vara care tocmai s-a incheiat a fost una "de exceptie" si din punct de vedere termic, si pluviometric. Au fost inregistrate temperaturi extreme, atat minime, cat si maxime. Si volumul precipitatiilor a fost atipic, ca si perioada in care ploile s-au dezlantuit - lunile iulie-august - fata de alti ani, care condusesera la concluzia ca, in fapt, luna iunie ar fi cea mai ploioasa. Ca sa nu mai vorbim de frecventa descarcarilor electrice, fenomene care au dus, in aceasta vara, la pierderea mai multor vieti omenesti.

IARNA VINE IN IANUARIE

Radu Stefanescu sustine ca iarna, in Romania, isi intra in drepturi abia dupa 15 ianuarie. "Va fi o iarna aspra, violenta. In prima ei parte, adica dupa jumatatea lui ianuarie, va fi extrem de frig. Cu temperaturi de minus 15, minus 20 de grade. Si tot atunci vom avea si cantitati mai insemnate de zapada", a spus Stefanescu. Se pare ca si in acest an Craciunul si Revelionul vor fi, in Bucuresti, "pe uscat". Iarna va tine pana pe la jumatatea lui martie, iar debutul primaverii se va face cu inundatii si nenorociri.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.