Aproximativ 150 de studenti vor marsalui, vineri, pe plaja din Costinesti si vor imparti diplome pe care va fi scris "Diploma Degeaba", absolvent al "Academiei de Inalte Studii Academici" cu Titlu de "Semidoct", pentru a trage un semnal de alarma asupra calitatii invatamantului.

Manifestatia de la Costinesti, organizata de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), se doreste a fi un semnal de alarma asupra importantei diplomei de licenta atat pentru absolvent, cat si pentru angajator.

"Pentru a trage un semnal de alarma asupra calitatii invatamantului superior si a importantei diplomei atat pentru un absolvent, cat si pentru un angajator, manifestul va incepe cu un mars, la care vor participa peste 150 de studenti din toata tara. Acestia isi vor exprima intr-un mod original opiniile, purtand toca pe cap, cantand «Gaudeamus igitur» si impartind diplome trecatorilor", se arata in comunicatul al ANOSR remis, joi, agentiei MEDIAFAX.


Studentii vor imparti diplome ce vor avea scris, in loc de Diploma de licenta, "Diploma DEGEABA", absolvent al "Academiei de Inalte Studii Academici" cu Titlu de "SEMIDOCT".

"Toate aceste denumiri vor sa transmita un mesaj puternic: problema cu care studentii romani se confrunta in Romania este aceea ca diploma de studiu nu mai reprezinta decat o hartie, «bilet de intrare» pe piata muncii, fara a releva competentele reale ale studentului", scriu reprezentantii ANOSR.

Peste 150 de studenti din toata tara sunt asteptati sa participe la manifestatia ce va incepe vineri, la ora 17.00, din fata Complexului Corsa. Participantii la manifestatie vor ocoli apoi lacul din Costinesti si vor traversa faleza.

Acestia se vor opri pe plaja in apropierea Obeliscului, la cortul ANOSR, unde vor arde diplomele "pentru a transmite vointa studentilor de a scapa de astfel de diplome fara valoare in Romania". Actiunea se va incheia cu un stand-up comedy pe tema intregii actiuni.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Cititi si: Scolile nefunctionale vor fi inchise

Abandonul scolar in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.