Avertizarea este valabila de vineri, 14:00, pana luni, 19 iulie la ora 16:00.

In acest interval de timp, hidrologii avertizeaza fenomene precum mentinerea nivelurilor peste cotele de pericol, posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale, potrivit INHGA. Izolat, sunt posibile cresteri importante de debite pe unele rauri mici din zonele de deal si munte.

Codul rosu se mentine pe raul Prut, pe sectorul Prisacani - Dunare aferent judetelor: Iasi, Vaslui si Galati.
Totodata, se mentine codul portocaliu pe raul Prut, sectorul Stanca aval - amonte Prisacani, aferent judetelor Botosani si Iasi.
Codul galben vizeaza raul Jijia, la Chiperesti- aferent judetului Iasi.

  • Raul Prut a inregistrat cea mai mare cota de pana acum, de peste 722 de cm

Raul Prut a inregistrat vineri, in judetul Vaslui, cea mai mare cota de pana acum, de peste 722 de centimetri, o echipa de scafandri fiind adusa din judetul Galati pentru a intari un dig de pe sectorul Bumbata - Saratu

In ultima saptamana, autoritatile au folosit peste 10.000 de saci cu nisip pentru consolidarea digurilor de pe Prut.

”Peste 10.000 de saci cu nisip si cateva mii de metri patrati de material impermeabil au fost folositi pentru consolidarea sau suprainaltarea pe anumite portiuni a digului de pe raul Prut, in vederea evitarii inundatiilor. Am lucrat in special la trei sectoare importante ale digului, respectiv Bumbata -Saratu, Bogdanesti - Ranzesti si Falciu - Carja. Chiar si asa, mai multe gospodarii din comuna Falciu au fost inundate, la inceputul saptamanii, la fel ca si o portiune din drumul national DN 24A Barlad - Murgeni - Husi”, a adaugat Levente Szekely.

Potrivit autoritatilor, in urmatoarele ore cota raului Prut va scadea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.