Elevii romani au rezultate mai slabe la scoala dupa ce au primit calculatoare prin programul guvernamental "200 de euro pentru un calculator", potrivit rezultatelor unui studiu realizat in Romania in 2009, publicat de cotidianul american New York Times.

Studiul a fost realizat de profesorul Ofer Malamud de la Universitatea din Chicago si de romanul Cristian Pop-Eleches de la Universitatea Columbia, si s-a bazat pe o cercetare facuta in Romania in 2009, dupa derularea programului sustinut de Guvern prin care elevii si studentii cu venituri reduse pot beneficia de un ajutor de 200 de euro din partea statului pentru a-si cumpara un calculator, potrivit NewsIn.

  • Efect negativ

Utilizarea calculatoarele a dus la scaderea rezultatelor obtinute de elevi la scoala, arata studiul. "Am inregistrat un efect negativ al cunostintelor in randul elevilor", a declarat Ofer Malamud.

Familiile cu venituri reduse au primit cu bucurie masura Guvernului, gandindu-se ca aceste calculatoare vor avea rolul de a-i ajuta pe copii la teme. Copiii le-au folosit zilnic, dar pentru a se juca, pentru ca majoritatea gospodariilor din Romania nu sunt conectate la internet, se mai arata in articol. Rezultatele slabe au inregistrat elevii studiati mai ales la matematica, limba engleza si limba romana.

Studiul, care arata ca singurul efect pozitiv asupra elevilor adus de achizitionarea computerului este imbunatatirea competentelor digitale, va fi publicat in intregime anul viitor in Quarterly Journal of Economics.

Un studiu asemanator realizat in SUA de profesori de la Universitatea Duke a avut rezultate similare - elevii au obtinut rezultate mai slabe la matematica intre 2000 si 2005, dupa introducerea la scara larga a conectarii la internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.