Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, condamnarea lui Floricel Achim si a bulgarului Zikolov Marinov la cate 12 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in dosarul de tradare prin transmitere de secrete si spionaj, insa decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Astfel, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat, vineri, decizia in dosarul in care Floricel Achim, subofiter, si cetateanul bulgar Zikolov Marinov au fost trimisi in judecata pentru tradare prin transmitere de secrete si respectiv spionaj.

Magistratii CAB au decis condamnarea lui Achim la 12 ani si 6 luni de inchisoare, din care se va deduce perioada din arest, dar si la interzicerea mai multor drepturi. Totodata, instanta a decis degradarea militara a subofiterului, dar si confiscarea a 315 lei si 1.270 de euro, relateaza NewsIn.

In ceea ce il priveste pe bulgarul Zikolov, acesta va petrece tot 12 ani si 6 luni in inchisoare, daca decizia este mentinuta, instanta confiscand, totodata, mai multe sume de bani, aflate sub sechestru, respectiv 600 de dolari, 7.400 de euro, 2.000 de leva, dar si sumele din conturile de la o banca.

Superiorii lui Achim, respectiv Mihai Fercheluc si Dragos Petrisor, trimisi in judecata pentru neglijenta, au fost condamnati la plata unor amenzi penale in valoare de 5.000 de lei.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte de casatie si Justitie (ICCJ).

Procurorii DIICOT au dispus, prin rechizitoriul din data de 24 iunie 2009, trimiterea in judecata, in stare de arest, a subofiterului Floricel Achim si a bulgarului Zikolov Marinov, cei doi fiind acuzati de tradare prin transmitere de secrete respectiv spionaj. DIICOT i-a mai trimis in judecata in acelasi dosar si pe doi superiori ai militarului roman Floricel Achim - Mihai Fercheluc si Dragos Petrisor - care sunt acuzati de neglijenta in pastrarea secretului de stat.

Procurorii au retinut ca, in perioada 2002 – 2008, Floricel Achim si Zikolov Marinov au dezvoltat un sistem clandestin in baza caruia subofiterul roman procura din retelele informatice ale unitatii militare unde isi desfasura activitatea informatii secrete de stat sau documente ori date care, prin caracterul si importanta lor, fac ca fapta sa pericliteze siguranta statului roman.

Spionii Floricel Achim si Zikolov Marinov, trimisi in judecata de DIICOT


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.