- Romanii, traficati pentru munca fortata si exploatare sexuala
Potrivit raportului, barbati, femei si copii din Romania sunt traficati catre Spania, Italia, Republica Ceha, Grecia, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Cipru, Australia, Franta si Statele Unite, cu precadere in scopuri de munca fortata, inclusiv cersetorie fortata si furturi.
Totodata, documentul Departamentului de Stat privind traficul de fiinte umane mentioneaza faptul ca femei si copii din Romania sunt traficati catre Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie, Grecia, Germania, Cipru, Austria si Franta, in scopuri de exploatare sexuala. In 2009, majoritatea victimelor identificate au fost traficate in scopuri de munca fortata.
Potrivit documentului, Romania este tara de destinatie pentru un numar mic de femei din R. Moldova, Columbia si Franta, traficate in scopuri de prostitutie fortata.

- Ce face guvernul in aceasta privinta?
Guvernul Romaniei nu indeplineste intru totul standardele minime in vederea eliminarii traficului de fiinte umane. Desi peste jumatate dintre victimele identificate in 2009 au fost traficate in scopuri de munca fortata, guvernul nu a reusit pana in prezent sa raporteze luarea unor masuri ample in aceasta directie.
In martie 2009, guvernul a reorganizat principala agentie de lupta impotriva traficului de persoane, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane (ANITP). Agentie nationala independenta, ce are sarcina de a administra fondurile dedicate proiectelor de lupta impotriva traficului de persoane, a trecut astfel in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
Expertii au semnalat faptul ca reorganizarea ANITP a avut un impact negativ asupra asistentei acordate victimelor. Mai exact, guvernul a colaborat mult mai putin cu ONG-urile ce lupta impotriva traficului de persoane si nu a alocat fonduri ONG-urilor pentru asistenta victimelor si pentru programe de prevenire a traficului de persoane. Drept urmare, numarul victimelor care au beneficiat de asistenta platita de stat a scazut semnificativ pentru al doilea an la rand.
Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli...

Departamentul de Stat a facut public raportul anual privind traficul de persoane ieri, 14 iunie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
H&M experimentează cu șorțuri care captează dioxidul de carbon
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce înseamnă PCT crescut la analize
Sursa: garbo.ro
-
S-a lansat asigurarea ING Salary Protect
Sursa: futurebanking.ro
-
Sezonul cald este despre exprimarea personalității!
Sursa: kudika.ro
-
Kozel, cea mai bine vândută bere neagră din Cehia, lansată de Ursus în România
Sursa: wall-street.ro