Desi datele Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului (ANPFDC) releva faptul ca in 2009 au cazut victime exploatarii prin munca aproape 1.000 de copii, datele stranse de pe teren de Salvati Copiii arata un numar mai mare.

  • Peste 2.400 de copii exploatati prin munca, ajutati in decembrie 2009 de Salvati Copiii

Organizatia Salvati Copiii atrage atentia asupra numarului ingrijorator de copii aflati in risc de a fi exploatati prin munca, dupa ce in decembrie 2009, centrele educationale ale ONG-ului au ajutat peste 2.400 de copii.

Datele ANPFDC arata ca in luna decembrie erau exploatati prin munca 412 copii, in timp ce in aceeasi luna, in centrele educationale Salvati Copiii au fost instrumentate cazurile a 2.405 de copii expusi riscului de a fi exploatati prin munca.

Organizatia Salvati Copiii Romania trage un semnal de alarma asupra numarului ingrijorator de copii in risc de a fi exploatati prin munca, in conditiile in care nivelul de trai este grav afectat de criza economica.

  • Majoritatea copiilor exploatati provin din mediul rural

Majoritatea copiilor exploatati sunt din mediul rural, obligati de catre parintii lor sa contribuie la activitatile gospodaresti. In mediul urban, majoritatea copiilor implicati in forme de munca cersesc pentru a contribui la supravietuirea familiilor lor.

„A da bani copiilor care cersesc inseamna sa perpetuezi o situatie dramatica, in care ei sunt exploatati de catre adultii, de cele mai multe ori proprii parinti. Privati de copilarie si de drepturile fundamentale la educatie, joaca si odihna, acestor copii li se interzice, de fapt, sansa la un viitor onest”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Organizatia Salvati Copiii Romania desfasoara pentru cel de-al cincilea an consecutiv campania de combatere a exploatarii prin munca a copilului, pusa sub semnul descurajarii cersetoriei in randul copiilor.

Aproape 1.000 de copii au cazut victime exploatarii prin munca in 2009


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.