Copiii romani cu handicap din 18 judete si din Capitala vor beneficia de servicii de recuperare la domiciliu oferite de echipe mobile, in cadrul unui proiect in valoare de aproximativ 3 milioane euro al Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului.

Echipele mobile, care vor actiona chiar si in mediul rural, vor fi formate din psihologi, logopezi, kinetoterapeuti, asistenti sociali si medici, si vor sprijini atat copiii cu probleme, cat si pe parintii lor. Activitatea echipelor mobile va debuta in luna octombrie, iar judetele in care se vor infiinta echipe mobile sunt Arad, Arges, Bistrita Nasaud, Bihor, Braila, Brasov, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Satu Mare, Vaslui si sectoarele 4 si 6 ale Capitalei.

Proiectul ANPFDC are ca obiectiv depistarea precoce a copiilor cu dizabilitati si contribuirea la integrarea sociala a acestora, la asigurarea accesului lor si al familiilor la servicii de recuperare si reabilitare de calitate.

Potrivit reprezentantilor ANPFDC, echipele mobile vor duce serviciile la beneficiar. Proiectul este sustinut de o echipa de 25 de experti romani si patru experti UE in domeniul protectiei si bunastarii copilului.

  • Dintre cei 70.000 de copii cu dizabilitati din tara, vor beneficia de serviciile echipelor mobile doar 1.000.

Proiectul numit “Cresterea capacitatii autoritatilor publice locale din Romania de a sprijini ingrijirea copiilor cu dizabilitati in familie” este finantat prin Mecanismul financiar al Spatiului Economic European si are o valoare totala de 2.919.052 euro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.