Procurorii Parchetului de pe langa ICCJ au dispus, in data de 4 iunie, trimiterea in judecata a asistentei Emilia Baron si a Spitalului Clinic de Urgenta Sfantul Ioan, dupa ce un bebelus a fost uitat in incubator in luna noiembrie, nou-nascutul suferind arsuri pe 20% din suprafata corpului.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin rechizitoriu, la data de 04 iunie, trimiterea in judecata a asistentei Emilia Baron, si Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala grava din culpa, se arata in comunicatul Parchetului General.

  • Neglijenta medicala provoaca leziuni traumatice

Din probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, in noaptea de 13-14 noiembrie 2009, nou-nascutul D.G.A., in varsta de 3 zile, internat in cadrul Sectiei de neonatologie a Maternitatii Bucur a Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”, a suferit arsuri pe 20% din suprafata corpului in timp ce se afla intr-un incubator, in cursul unei proceduri de fototerapie, ca urmare a diagnosticarii cu icter de catre medicul specialist. Aceasta procedura a fost realizata de Baron Emilia, asistenta medicala la aceasta sectie, care avea in grija si supravegherea incubatoarelor si raportarea oricarei defectiuni intervenite in functionarea acestora. Din cauza supraaglomerarii incubatoarelor, femeia a recurs la modalitatea de a introduce cate doi nou-nascuti in fiecare incubator, fara a raporta in prealabil functionarea defectuoasa a aparatului. Nesupravegherea constanta si nemijlocita a incubatoarelor a facut ca bebelusul sa intre in contact cu suprafetele metalice fierbinti ale incubatorului, fapt ce i-a cauzat leziuni grave (arsuri gradul II si III) pe 20% din suprafata corpului.

Raportul de expertiza medico-legala efectuat in cauza a concluzionat faptul ca leziunile traumatice s-au putut produce prin contactul cu un corp supraincalzit, leziuni asupra carora s-a intervenit specific chirurgical, in mod repetat, de natura sa puna in pericol viata nou-nascutului. Pentru vindecare a fost nevoie de 75-80 zile de ingrijiri medicale,

Cat priveste culpa unitatii medicale, s-a retinut faptul ca nu s-au respectat obligatiile legale in materia controlului prin verificarea periodica a dispozitivelor medicale aflate in utilizare. Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti.

  • Parintii cer un milion de euro drept daune morale

Parintii copilului uitat in incubator la Maternitatea Bucur au afirmat, pe 14 aprilie, in fata procurorilor de la Parchetul de pe langa ICCJ, ca vor un milion de euro daune morale si materiale de la cei care se vor dovedi a fi vinovati pentru arsurile suferite de bebelus, potrivit avocatului acestora, scrie NewsIn.
Citeste si:
Cât timp va mai sta fata Cristinei Cioran la incubator!...
Cât timp va mai sta fata...

Nou-nascutul ars in incubator la Materninatea "Bucur" a fost operat pentru a doua oara, indata de 2 decembrie 2009, la spitalul "Grigore Alexandrescu". Pentru acoperirea zonelor de arsura ramase restante pe fata copilului s-a recoltat piele de la nivelul coapsei, potrivit medicilor.

Asistenta care a uitat copilul in incubator, suspendata 6 luni

Bebelus uitat de asistenta in incubator


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.