Un baietel de doar trei zile este internat in stare grava la Spitalul Grigore Alexandrescu, dupa ce o asistenta de la Maternitatea Bucur l-a uitat in incubator.
La Spitalul "Sfantul Ioan", in subordinea caruia se afla Maternitatea Bucur, s-a constituit o comisie de ancheta care va analiza imprejurarile in care un nou nascut este in stare grava, dupa ce a fost lasat prea mult timp in aparatul de fototerapie.

"Am dispus sambata constituirea comisiei de ancheta pentru acest caz. Azi (duminica, n.r.) au fost audiate toate persoanele implicate in nefericitul eveniment, toate au dat note explicative. E vorba de medicul de garda si de asistente. Luni dimineata am convocat juristul spitalului, impreua cu aceasta comisie de ancheta pentru a decide ce sanctiuni vor fi aplicate si cui. E vorba de sanctiuni administrative, disciplinare, pe care le putem lua, probabil desfacerea contractului de munca al persoanelor responsabile", a mentionat profesor dr. Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan".

Potrivit acestuia, copilul a fost supus fototerapiei, fiind vorba nu de incubator, ci de un aparat special pentru fototerapie, la care sunt supusi nou nascutii care fac icter.

"Din cate am fost informat, bebeusul a fost lasat prea mult pe o parte in acest aparat, se pare ca nu a fost respectata procedura standard, bebelusul nu a fost supravegheat. In mod normal o sedinta de fototerapie nu poate depasi mai mult de 16 ore pe zi, iar bebelusul trebuie intors din doua in doua ore", a adaugat Ciocalteu, potrivit NewsIn.

In urma acestui incident, bebelusul are arsuri de gradul II pe 20% suprafata din corp. "Este vorba de o greseala umana, nu aparatul este de vina. Aparatura este noua, sofisticata si nu se putea intampla astfel decat daca nu a fost ingrijit cum se cuvine. E vorba de o greseala extrem de grava", a precizat managerul Spitalului "Sfantul Ioan".

Bebelusul s-a nascut pe 11 noiembrie, la Maternitatea Bucur din Capitala. A doua zi dimineata, vrand sa il alapteze, mama a observat disparitia micutului, fiind informata de catre medicii ca a fost transportat de urgenta la Spitalul Griogorescu. Bebelusul fusese dus in incubator pentru ca dezvoltase un icter mecanic, informeaza Realitatea.

Asistentea responsabila de acest incident nu mai lucreaza in spital, fiind in prezent anchetata de catre conducerea maternitatii si Comisia de Etica. Parintii sunt hotarati sa dea in judecata spitalul, medicii si asistentele care erau de garda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.