Dupa aceasta perioada, asistenta acuzata de neglijenta isi poate ocupa din nou un postul la Maternitatea Bucur din Capitala. In urma incidentului, bebelusul a suferit arsuri grave pe 20% din suprafata corpului.
Emilia Baron este considerata responsabila de incident si i s-a retras dreptul de exercitare a profesiei pentru o perioada de sase luni, potrivit reprezentantilor Ordinului Asistentilor. Propunerea urmeaza insa sa fie trimisa spre aprobare Comisiei nationale organizatiei, relateaza Adevarul.

La audieri, Emilia Baron a declarat ca nu este vinovata de incidentul petrecut in maternitate, dezvaluind conditiile mizere din spital: „Am lucrat 20 de ani in Spitalul Bucur si de tot atata timp exista si incubatorul unde am fost nevoita sa-i pun pe cei doi copii". Aceasta mai sustine ca a fost nevoita sa foloseasca singurele trei incubatoare ale spitalului pentru sase bebelusi, avand grija in acelasi timp de alti 27 de nou-nascuti. [Bebelus uitat de asistenta in incubator]

In urma interventiilor chirurgicale, bebelusul se afla in afara oricarui pericol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.