Casa de Asigurari de Sanatate va deconta pacientilor cel mult trei consultatii pe an, pentru acelasi tip de boala acuta.

Potrivit unui proiect al CNAS de modificare a normelor de aplicare a Contractului Cadru pe 2010, cele trei consultatii se vor acorda cumulat atat la nivelul medicului de familie, cat si la nivelul medicului specialist, relateaza NewsIn.

  • In cazul in care medicul de familie a acordat toate cele trei consultatii, nu mai poate acorda bilet de trimitere medicului specialist.

Pentru acelasi episod de boala acuta, in situatia in care au fost acordate de catre medicul de familie una sau doua consultatii, celelalte consultatii pana la nivelul maxim de trei pot fi acordate de catre medicul de specialitate, pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, pe care se va mentiona numarul de consultatii acordate.

Potrivit aceluiasi proiect, pentru bolnavii cu afectiuni cuprinse in programele nationale de sanatate si unele afectiuni cronice monitorizabile la nivelul caselor de asigurari de sanatate prin cabinetul medicului de specialitate, casa de asigurari de sanatate deconteaza o consultatie - control/evaluare periodica - epicriza de etapa la 3 luni, pentru fiecare caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.