Aproximativ 200 de profesori au pichetat, marti, intr 10.30 si 13.30 sediul Parlamentului, iar cateva sute de studenti au protestat in fata Ministerului Educatiei, intre orele 13.00 si 14.00, in timp ce aproximativ 3.500 de agricultori au pichetat sediul Guvernului intre orele 12.00 si 14.00.

Primii care au iesit in strada, nemultumiti de reducerea drastica a veniturilor, sunt profesorii. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Invatamant „Spiru Haret”, Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala „ Alma Mater” au anuntat ca vor organiza in zilele de 11, 12, 13, 18, 19 si 20 mai actiuni de pichetare in fata Palatului Parlamentului, pe trotuarul din fata Parcului Izvor. La manifestatii vor participa zilnic aproximativ 200 de persoane. Profesorii sunt nemultumiti de intentia Guvernului de a reduce salariile din sectorul bugetar cu 25% si de o serie de dispozitii din proiectul Legii Educatiei. [Dascalii protesteaza din nou]

De asemenea, studentii afiliati Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) au protestat, pentru a doua zi, pentru a cere burse mai mari si o serie de modificari la Legea Educatiei. Studentii sunt nemultumiti pentru ca ministrul Educatiei a refuzat sa semneze protocolul in care erau prevazute revendicarile cu privire la taberele, bursele si creditele pentru studenti. Membrii UNSR din 11 centre universitare si din Capitala vor iesi in strada zilnic, de luni pana vineri, pentru a cere majorarea burselor si cresterea bugetului pentru tabere. [Studentii ies in strada pentru majorarea burselor]

Si agricultorii au protestat marti in Capitala, aproximativ 3.500 de membrii ai Federatiei Agrostar si ai altor asociatii din domeniu au pichetat sediul Guvernului intre orele 12.00 si 14.00, pentru a cere achitarea subventiilor restante din 2009 si rezolvarea problemei reducerii accizei la motorina. [Agricultorii cer Guvernului plata subventiilor]

FNSA reia protestele

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a anuntat marti, prin intermediul unui comunicat de presa, ca reia actiunile de protest, in urma masurilor de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor si ajutorului de somaj cu 15%, transmite corespondentul NewsIn.

FNSA respinge in totalitate aceste masuri, deoarece prin acestea nu se vor realiza economiile scontate, ele ducand la scaderea masei de impozitare si, implicit, la reducerea veniturilor la bugetul de stat, precum si la scaderea drastica a puterii de cumparare. Din aceste motive, precum si din cauza iminentelor disponibilizari, trambitate de catre guvernanti in mass-media, FNSA va relua actiunile de protest alaturi de celelalte confederatii sindicale, dupa un program care va fi dat publicitatii in cel mai scurt timp”, se arata intr-un comunicat de presa de marti semnat de presedintele FNSA, Valer Suciu.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Solutiile propuse de sindicalisti pentru redersarea economiei si „evitarea unor situatii dezastroase, care nu vor putea fi controlate” sunt masuri urgente pentru reducerea evaziunii fiscale, pana la eliminarea ei; masuri reale pentru combaterea coruptiei; masuri pentru reducerea economiei gri; masuri pentru reducerea cheltuielilor cu achizitii de bunuri si servicii; renuntarea, in acesta perioada, la organizarea unor serbari si sarbatori de imprumut sau inventate; stabilirea de masuri urgente pentru stimularea creditarii in agricultura, turism, constructii si servicii; nicio persoana nu va beneficia de venituri lunare de la stat mai mari decat salariul Presedintelui Romaniei; trecerea la un nou sistem de impozitare a veniturilor, inclusiv a pensiilor, aplicat in mod diferentiat (progresiv); asimilarea infractiunilor economice, precum evaziunea fiscala sau deturnarea de fonduri, cu atentatul la siguranta nationala; asimilarea coruptiei in exercitarea actului guvernamental si a actului administrativ cu subminarea economiei nationale; asimilarea discriminarii economice a unor categorii intregi de populatie (salariati bugetari, pensionari, someri etc), precum si a limitarii in mod unilateral si arbritrar a puterii de cumparare a acestor categorii, cu genocidul; economiile rezultate prin aplicarea acestor masuri sa fie folosite pentru investitii.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.