Aproape 65% dintre copii isi cauta prieteni imaginari carora sa le poata impartasi gandurile si problemele si pentru a compensa lipsa parintilor, a declarat prof. univ Florin Tudose, medic psihiatru la Spitalul Universitar din Capitala.

"Aproximativ 65% dintre copii isi cauta prieteni imaginari, carora sa le poata impartasi direct anumite ganduri sau probleme pe care ei cred ca le au. De obicei insa, acestea sunt fantasme", a declarat Florin Tudose la Realitatea TV, potrivit NewsIn.

Medicul spune ca cei mai importanti in dezvoltarea psihica a unui copil sunt parintii, dar ca in zilele noastre, dupa cum arata studiile, parintii petrec, in medie, o ora pe zi cu copiii lor. Cei care isi permit angajeaza bone, care sa stea cu copii, iar altii aleg sa fie inlocuiti cu bunicii copilului.

"Nici bunicii, nici bonele nu pot sa descopere un lucru foarte important, chiar daca petrec zilnic mai multe ore cu un copil. Este vorba despre aptitudinile acestuia. In plus, bunicii sunt hiperprotectivi. Nimeni nu poate inlocui parintele", a explicat psihiatrul.

Potrivit unui studiu facut public la sfarsitul acestei saptamani, in anul 2009, numarul cazurilor semnalate de copii la Telefonul Copilului a crescut cu aproape 175%, fata de 2008.

Aproape jumatate dintre copiii romani, mai exact 49% dintre ei, petrec cel mult o ora alaturi de parintii lor intr-o zi normala a saptamanii, in timp ce, la nivel de activitate, 38% dintre tutori nu se joaca decat rar sau niciodata cu cei mici, potrivit unui studiu realizat de Gallup. [Parintii au uitat de copiii lor]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.