Sectia de Obstetrica Ginecologie de la Spitalul CF2 din Capitala nu va mai face internari pana cand Ministerul Sanatatii va da o decizie, urmand ca pacientele care sunt deja internate sa fie externate treptat, a declarat seful sectiei, Cristian Gherasie.

"Pana ce comisia Ministerului Sanatatii va da o solutie s-a oprit internarea pacienteor si operatiile, cazurile internate fiind rezolvate treptat si externate. E o problema. Pana cand se ia o decizie, nu se fac internari si celelalte paciente sunt indrumate catre celelalte maternitati", a declarat Cristian Gherasie pentru Realitatea TV, potrivit NewsIn.

Doua paciente au fost transferate in stare foarte grava de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar in noaptea de marti spre miercuri, unde au fost internate la Terapie Intensiva. Cele doua femei fusesera supuse pe 19 aprilie unor interventii chirurgicale minore la sectia de ginecologie a CF2, in urma operatiilor starea celor doua paciente agravandu-se rapid.

Ministerul Sanatatii a anuntat vineri ca datele din ancheta preliminara efectuata la Spitalul CF2 din Capitala indica posibilitatea unei infectii nosocomiale, care va putea fi confirmata sau infirmata odata cu obtinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

Directorul spitalului CF2, Constantin Tanase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor Radu Berceanu. Blocul operator al sectiei de ginecologie a fost inchis odata cu declansarea anchetei desfasurata de Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica si Ministerul Transporturilor.

Pacientele CF2 au fost infectate cu bacili gram negativi

Cele doua paciente internate la Spitalul Universitar dupa ce au fost operate la CF2 au fost infectate cu bacili gram negativi, arata primele rezultate ale analizelor de laborator, potrivit Amaliei Canton, epidemiolog in cadrul Ministerului Sanatatii, relateaza RRA, preluat de RADOR.

Amalia Canton a declarat pentru Radio Romania Actualitati ca primele date indica faptul ca cele doua paciente au fost afectate de o infectie nosocomiala. Bacilii gram negativi dau cele mai grave forme de infectii, mai spune epidemiologul, care adauga ca in general acesti bacili sunt rezistenti la medicatia antibiotica si de aceea necesita o atentie mai sporita.

Bacilii gram negativi reprezinta o clasa generala de bacterii. Rezultatele finale ale analizelor de laborator efectuate de Ministerul Sanatatii pentru a stabili cu exactitate ce a provocat infectarea celor doua paciente vor fi gata in aproximativ trei zile, urmand ca acestea sa arate ce tip ce bacil gram negativ este responsabil de starea celor doua femei.

Starea de sanatate a prim-solistei Operetei s-a ameliorat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.