Procurorii DIICOT Valcea au retinut, miercuri, 34 de persoane in cazul infractiunilor informatice, acestea fiind prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva, iar autoritatile judiciare din Cehia au retinut alti 10 inculpati, pentru care au emis mandate europene de arestare.

Aproximativ 200 de persoane sunt vizate de ancheta in cadrul careia, marti dimineata, au fost facute 101 perchezitii in Bucuresti, Valcea, Teleorman, Timis, Arges, Prahova, Brasov, Constanta, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botosani si Bacau, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Procurorii din Valcea si Pitesti, impreuna cu politisti si jandarmi, au destructurat trei grupuri infractionale specializate in fraude informatice si inselaciuni pe site-urile de comert electronic, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro.

Cele trei grupari au fost monitorizate timp de un an, atat de structurile de combatere a crimei organizate, cat si de ofiterii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, intrucat membrii acestora schimbau foarte des locuintele, masinile si cartelele telefonice prin intermediul carora comunicau intre ei.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2006, cele trei grupari infractionale organizate au actionat pe teritoriul mai multor state - Spania, Italia, Franta, Noua Zeelanda, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elvetia, organizand licitatii frauduloase prin intermediul internetului.

Pana in prezent au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro. [Peste 100 de perchezitii in Romania pentru fraude informatice]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.