Social 31 Martie 2010 22:30
Majoritatea romanilor ar fi de acord cu introducerea pedepsei capitale, dar si cu expulzarea romilor si a ungurilor, potrivit unui sondaj CCSB, comandat de Pro-Democratia

91% dintre romani ar vota pentru introducerea pedepsei capitale, in timp ce 89% vor retragerea cetateniei romilor, pentru ca ne prejudiciaza imaginea in lume, dar si a ungurilor care cer autonomia Tinutului Secuiesc, releva ultimul sondaj efectuat la comanda Asociatiei Pro Democratia, relateaza Cotidianul.

  • Pedeapsa cu moartea, o forma de instaurare a dreptatii?

Incapabilitatea institutiilor statului si nerespectarea legii in Romania sunt principalele considerente care duc la revolta populatiei, si, implicit, la avizul pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.

Psihologii considera insa ca procentul ingrijorator de mare este normal, in conditiile in care oamenii percep aceasta masura ca pe o forma de instaurare a legii si dreptatii. ”Notiunea de bine si rau este adanc inradacinata in constiinta noastra, este un concept mai degraba religios de pedepsire a raului. Nu percepem pedeapsa cu moartea ca pe un rau impotriva umanitatii, ci ca pe ceva firesc", a declarat pentru Cotidianul Mirela Zivari, doctor in psihologie.


China, trasa la raspundere pentru pedeapsa cu moartea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.