Sindicalistii din invatamant considera ca in ultimul timp nu s-a miscat nimic in domeniul educatiei. Acestia au mers miercuri la Ministerul Educatiei, sa discute in termeni "mai putin cordiali" cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, depre problemele care ii framanta.
Profesorii afiliati FSLI vor incepe in 15 martie proteste din cauza problemelor din sistemul de educatie, urmand sa fie organizate mitinguri, pichete si greve de avertisment la nivel local, iar in perioada 15-31 mai o greva de avertisment la nivelul tarii, potrivit liderului FSLI, Aurel Cornea.

"Dupa greva de avertisment, federatia va organiza un referendum pentru declansarea grevei gwnerale in invatamant. Asta inseamna ca la final de an nu inchidem situatiile la invatatura", a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Potrivit graficului de proteste stabilit astzi in urma sedintei consiliului Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, in perioada 15 martie-2 aprilie, vor fi organizate mitinguri, pichete si greve de avertisment la nivel loca.

In perioada 12-30 aprilie vor avea loc pichete la sediul Guvernului si al Ministerului Educatiei, intre 1 si 15 mai mitinguri de protest la nivel central, urmate de depunerea unor plangeri impotriva Guvernului la organismele internationale. Intre 15 si 31 mai urmeaza sa fie orgabizata o greva de avertisment la nivelul tarii.

Studentii au anuntat si ei ca vor incepe protestele. De saptamana viitoare, aproximativ 70 de studenti vor pichea sediul ministerului Educatiei, pana cand Daniel Funeriu ii va primi pentru a discuta despre nemultumirile lor, a anuntat astazi Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR).

"Lucrurile au trenat in ultimul timp si eu consider ca a trecut vremea vorbelor si e nevoie de solutii concrete", a declarat Anton Hadar, vicepresedinte Alma Mater, potrivit NewsIn.

Sindicalistii din educatie cer Guvernului sa dea o ordonanta de urgenta prin care toate hotararile judecatoresti care prevad mariri de salariu pentru profesori sa fie generalizate, a declarat Constantin Ciosu, secretar general al FEN, dupa intalnirea cu Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Sindicalistii mai cer salarii compensatorii si venituri garantate pentru o perioada de timp pentur cei disponibilizati, asa cum au primit angajatii disponibilizati din CFR.

Studentii vor sa se alature protestelor profesorilor

Presedintele UNSR, Poenaru Ion Cristian, a precizat ca este posibil sa poarte discutii cu sindicatele profesorilor, pentru a organiza proteste impreuna cu acestea.

"Ne adaptam la modul in care domnul ministru vrea sa comunicam, adica prin presa. Pana acum nu am avut decat o singura discuttie cu dansul, cinci minute la el in birou", a declarat presedintele UNSR.

Printre nemultumirile studentilor se numara micsorarea fondurilor pentru bursele studentesti, care au oricum un cuantum mic, reducerea drastica a numarului de locuri in tabere pentru studentii merituosi si faptul ca nu sunt bagati in seama de reprezentantii ministerului Educatiei. Reprezentantii UNSR sunt nemultumiti de modalitatile prin care actuala conducere a Ministerului Educatiei abordeaza problemele invatamantului superior, ale caror victime directe sunt studentii.

Reprezenzantii UNSR au mai precizat ca vor sa participe la elaborarea noii legi a educatiei, pentru ca si studentii au un cuvant de spus in privinta acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.