Este pentru prima data cand se castiga un astfel de proces, iar decizia ar putea crea precedente pentru cetatenii care se afla in astfel de situatii

Bucuresteanul a facut o plangere contraventionala la Judecatoria Sectorului 6 dupa ce in toamna anului trecut o firma i-a ridicat masina, la cererea unui politist de la rutiera, care a considerat ca masina era parcata neregulemanetar. La acea data, politistul i-a dat si o amenda si de 300 de lei, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, relateaza NewsIn.

Instanta a decis insa recent anularea amenzii si obligarea Politiei Rutiere la plata catre cetatean a taxei pe care acesta a platit-o firmei, in valoare de 600 de lei. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

In actiunea depusa in instanta, reprezentantii SCA Piperea & Asociatii au sustinut ca ridicarea masinii este o masura impotriva Constitutiei care protejeaza proprietatea privata. Avocatii au argumentat ca nu se poate aplica o astfel de masura, care este dublata de ridicarea autoturismului, decat daca exista loc pentru parcarea masinii respective.

Cat te costa sa-ti recuperezi masina ridicata in sectorul 1


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.