La dosarul cauzei nu se gaseste rechizitoriul dintr-un alt dosar, conexat la cazul Rompetrol, in care a fost trimisa in judecata fosta adjuncta a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNMV), Irina Popovici.

Astfel, avocatii impun verificari in acest caz, avand in vedere faptul ca acel rechizitoriu nici macar nu a fost citit. De asemenea, avocatii au invocat exceptii legate de nelegala investire a completului cu acest dosar, prin incalcarea regulamentului de ordine interioara al instantelor. Tot din cauza defectiunii sistemului informatic al Tribunalului, avocatii sustin ca nu pot aduce hotararea Consiliului de conducere al instantei, prin care a fost investit cu judecarea acestui dosar, in cnditiile in care dosarul a fost repartizat unui al patrulea judecator. (Dosarul a fost trimis judecatorilor in septembrie 2006 - n.r.).

Drept urmare, procesul s-a amanat, din nou, fara ca niciunul dintre inculpati sa fie audiat, desi pentru termenul de vineri erau programati Sorin Pantis, Petrica Grama si Alexandru Bucsa. Pentru ca avocatii si judecatorul nu au putut sa cada de acord asupra unui termen convenabil pentru toata lumea, nu a fost fixata nici o noua data de judecare.

  • Dinu Patriciu: "Mi se pare o poveste de Kafka"

A declarat omul de afaceri la iesirea din sala de judecata, referindu-se la problemele aparute in cadrul procesului. Intrebat de jurnalisti cum comenteaza informatiile aparute in presa, potrivit carora judecatorul Constantin Marino Marin ar fi fratele unui lider al PDL Bucuresti, Patriciu a amintit faptul ca la termenul anterior al procesului i-a spus judecatorului ca acesta este un proces politic, afirmatie la care Marino i-ar fi replicat "Asta nu e treaba mea!".

In decembrie 2008, Tribunalul Bucuresti a decis conexarea dosarului Rompetrol, in care este judecat Dinu Patriciu, cu dosarul fostului vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare, Irina Popovici, trimisa in judecata pentru fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare si sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, potrivit NewsIn.

Procurorii au finalizat, in data de 8 septembrie 2006, urmarirea penala in dosarul Rompetrol, respectiv partea referitoare la creanta Libia si manipularea pietei de capital, si l-au trimis in judecata pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru sapte capete de acuzare. Patriciu este judecat pentru initierea unui grup de crima organizata, spalare de bani in forma agravanta, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, inselaciune, delapidare, divulgare de informatii cu caracter secret. Procurorii DIICOT au mai trimis in judecata in aceeasi cauza alte 11 persoane, printre care si patru reprezentanti ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM): Gabriela Anghelache - presedinte, Paul Miclaus - vicepresedinte, Victor Eros - membru si Elena Albu - sefa Corpului de control din CNVM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.