Paul si Ioan Tecuceanu, fratele si tatal actorului Toni Tecuceanu, au dat marti in judecata Spitalul Matei Bals si pe managerul acestuia, Adrian Streinu-Cercel si cer instantei sa oblige spitalul sa le dea dosarul medical al actorului.
Membrii familiei spun au fost surprinsi si indignati de declaratiile facute de Adrian Streinu-Cercel in mass-media, potrivit carora Tecuceanu ar fi murit din cauza gripei porcine, avand in vedere ca la acel moment inca se astepta rezultatul necropsiei actorului.

Fratele si tatal actorului de la "Cronica Carcotasilor" sustin ca acesta a fost internat la sectia de terapie intensiva a spitalului Matei Bals in noaptea de Craciun 2009, medicii informandu-i la momentul internarii ca actorul este in stare grava si ca este suspect de gripa porcina. Ulterior familia a fost anuntata ca acesta a contractat bacteria Acinetobacter Baumanni din sistemul aparaturii de ventilatie artificiala, dar si ca s-a confirmat suspiciunea de infectare cu virusul AH1N1.

Familia sustine ca in dimineata de 5 ianuarie, dupa ce a aflat vestea ca actorul a murit, a cerut explicatii cu privire la cauzele decesului, medicii explicand ca cel mai probabil Toni Tecuceanu ar fi suferit un infarct. Totodata, familia si-a dat acordul pentru efecturarea necropsiei.

Rudele spun ca pe 18 ianuarie au cerut spitalului Matei Bals sa le dea o copie a dosarului medical al actorului, insa solicitarea a fost refuzata de catre managerul spitalului, care a invocat legea 46/2003 privind drepturile pacientului. Familia sustine ca, in urma declaratiilor publice facute de Adrian Streinu-Cercel, "supararii cauzate de pierderea unui membru al familiei i s-a adaugat si isteria publica cu privire la contaminarea cu gripa porcina".

Dupa moartea cunoscutului om de televiziune, mii de romani speriati s-au grabit sa se vaccineze impotriva gripei A/H1N1, chiar daca inca din acel moment au existat voci care au considerat cazul lui Toni Tecuceanu o manipulare mediatica.

Rudele mai spun ca din cauza isteriei publice starnite, au fost evitati chiar de catre prieteni sau cunoscuti, iar la inmormantarea lui Toni Tecuceanu au participat foarte putini oameni", acesta ramanand in memoria colectiva ca prima victima celebra a gripei porcine". Membrii familiei Tecuceanu se plang ca si in acest moment sunt ocoliti si tratati cu rezerva de foarte multi oameni. De altfel, Paul Tecuceanu spune ca si sotia sa, Mirela, a parasit domiciliul conjugal si a intentat actiune de divort "speriata de perspectiva contaminarii sale si a fiului lor".

Rudele actorului vor ca instanta sa oblige spitalul si pe Adrian Streinu-Cercel sa le plateasca despagubiri morale de 1 leu, pentru "prejudiciul moral adus atat defunctului Aurelian Antonio Tecuceanu, cat si familiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.