Un anticorp care ar putea ajuta la diagnosticarea si tratarea cancerului de prostata in faza metastazica a fost descoperit de cercetatorii americani de la Universitatea din Pennsylvania, informeaza AFP, potrivit NewsIn.

Injectat la soareci, anticorpul a depistat celulele cancerului de prostata si le-a distrus, chiar si intr-un stadiu avansat al bolii. Cercetatorii americani au constatat ca acest anticorp, numit F77, se fixeaza mai usor pe celulele si tesuturile cancerului de prostata decat pe cele benigne, favorizand distrugerea acestora.

Injectat la soareci, anticorpul s-a fixat aproape in totalitate (97%) pe tesuturile de cancer de prostata, in cazul unei tumori in stadiu incipient, si pe 85% din tesuturi in cazul in care a fost deja declansata metastaza. F77 a recunoscut si celulele canceroase androgeno-independente, rezistente la tratament.

"Anticorpul a declansat distrugerea directa a celulelor cancerului de prostata si a prevenit eficient o crestere a tumorilor", au subliniat cercetatorii. F77 nu a vizat, insa, tesuturi sanatoase sau canceroase prezente in alte parti ale corpului.

In prezent doar 34% dintre pacientii bolnavi de cancer de prostata metastazic au sansa sa supravietuiasca de cinci ani. Cancerul de prostata e al doilea ca raspandire la barbati, cauzand anual 500.000 de decese la nivel mondial, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.