Drumuri nationale inchise, zeci de localitati fara energie electrica, trafic aerian puternic perturbat, intarzieri de zeci de minute pentru trenurile din Bucuresti si Chitila si peste 30 de trenuri anulate - asa arata Romania astazi.

[UPDATE 6] Circulatia este intrerupta pe DN 22 (Ramnicu Sarat-Braila), din cauza conditiilor meteo nefavorabile, vantului puternic si vizibilitatii reduse. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) informeaza ca si DN 22D (Macin - Cerna) este inchis din cauza viscolului si a zapezii. In acest caz se actioneaza cu 2 ATB-uri.

Pe alte zece drumuri nationale circulatia rutiera este ingreunata. Acestea sunt: DN 10 (Nehoiu - Gura Siriului); DN 22F (Izvoarele-Nalbant); DN 2K (Arbore-Solca); DN 2N (Bogza-Chiojdeni); DN 3B (Fetesti - Vladeni); DN 66 (Lainici-Petrosani); DN 67D (Tg. Jiu - Baile Herculane); DN 7 (Rm. Valcea - Sibiu); DN 73C (Berevoiesti-Slanic); DN CB (Bucuresti).

[UPTADE 5] Circulatia pe DN 1D, Albesti - Urziceni, a fost deschisa traficului rutier. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a comunicat ca circulatia pe drumul national 1D, Albesti - Urziceni, a fost deschisa traficului rutier. alte cinci drumuri nationale raman in continuare inchise

[UPDATE 4] DN 23B, Maicanesti - Ciorasti, din judetul Vrancea, este inchis circulatiei rutiere
. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat astazi ca DN 23B, Maicanesti - Ciorasti, din judetul Vrancea, este inchis circulatiei rutiere, iar pe DN 2B Buzau - Braila este instutita restrictie pentru vehiculele ce depasesc masa totala autorizata de 3,5 tone.

[UPDATE 3] Circulatia pe DN 2 a fost deschisa pentru toate autovehiculele. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia Rutiera au anuntat astazi ca circulatia pe drumul national DN 2, Urziceni - Buzau - Focsani, a fost deschisa pentru toate categoriile de autovehicule.

[UPDATE 2] Traficul pe A2 a fost deschis pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata mai mica de 3,5 tone
. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Directia Rutiera (CNADNR) a anuntat astazi ca a fost ridicata restrictia de circulatie pe autostrada A2 pe sectorul Bucuresti - Lehliu, pentru vehiculele cu masa maxima autorizata mai mica de 3,5 tone.

[UPDATE 1] Traficul pe DN 2 a fost deschis pentru vehiculele cu greutatea maxima admisa mai mica de 3,5 tone. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat vineri ca pe drumul national DN 2, Urziceni - Buzau - Focsani, traficul a fost deschis pentru vehiculele cu greutatea maxima admisa mai mica de 3,5 tone.

Potrivit companiei, in vederea evitarii inzapezirii autovehiculelor, traficul este in continuare inchis pe urmatoarele drumuri nationale: Autostrada Soarelui pe sectorul Lehliu - Drajna, DN 1D Albesti (AG)-Urziceni (IL), DN 22 Ramnicu Sarat (BZ)-Braila (BR), DN 24D Balabanesti (GL)-Cuca (GL), DN 2C, Costesti-Padina (BZ)- (BZ) si DN 2N, Martinesti - Jitia.

Pe sectoarele restrictionate, utilajele CNADNR actioneaza in permanenta pentru asigurarea circulatiei autovehiculelor de interventie - urgente, salvare, pompieri si ISU. Compania de Drumuri solicita conducatorilor auto sa respecte indicatiile personalului CNADNR si Politiei, prezente pe aceste drumuri nationale.

Incepand cu ora 19:00, DN22 Ramnicu Sarat- Balta Alba Braila km 2-70 se va inchide, avand in vedere conditiile meteo nefavorabile. Solutia a fost convenita cu SDN Braila si cu Politia Rutiera Buzau.

Capitala si 14 judete se afla astazi, pana la ora 23.00, sub atentionarea de Cod Galben pentru ninsori si viscol.

  • Localitati fara energie electrica
Opt localitati din judetul Gorj nu au energie electrica, alimentarea fiind intrerupta de copacii cazuti pe liniile de tensiune din cauza ninsorilor si a viscolului. Potrivit unui comunicat al CEZ, localitatile se afla in zona montana a judetului Gorj, aproape toate fiind situate intre orasele Bumbesti-Jiu si Novaci. Comunele Musetesti, Crasna, Alimpesti, Danesti, Sacelu si Bumbesti Pitic sunt printre localitatile ramase fara energie electrica. In cursul zilei de joi, alte patru localitati, inclusiv un cartier al municipiului Targu-Jiu, nu au avut energie electrica mai bine de 10 ore.

Si in judetul Constanta circulatia este ingreunata iar 11 localitati au ramas fara energie electrica, din cauza viscolului care a afectat liniile de alimentare. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, acestea sunt Baneasa, Razoare, Lipnita, Gorun, Carvan Mare, Carvan Mic, Cuiugiuc, Galita, Harsova, Vadu Oii si Ciobanu. Echipele furnizorului de electricitate Enel lucreaza la ora transmiterii acestei stiri pentru remedierea defectiunilor.

Reprezentantii Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta au declarat ca circulatia pe drumurile judetene se realizeaza in conditii de iarna. Pluguri si autospeciale care arunca material antiderapant actioneaza pe drumurile din Topraisar, Baneasa, Harsova, Tariverde si Cuza Voda. Purtatorul de cuvant al Primariei Consanta, Liviu Tramudana, a declarat ca in municipiu circulatia se desfasoara normal, pentru conditiile de iarna.

Tot astazi, autoritatile portuare au inchis porturile Midia si Constanta Sud, din cauza conditiilor metorologice. Serviciul de Ambulanta este pregatit sa intervina cu 25 de autospeciale. Potrivit ISU, in judetul Constanta, in perioada 18 decembrie - 19 decembrie, temperaturile minime sunt cuprinse intre -10 si -5 grade Celsius, iar cele maxime intre -7 si -2 grade Celsius.

Tot din cauza vremii nefavorabile, sapte localitati din judetul Mehedinti au ramas fara energie electrica, relateaza NewsIn. Potrivit sefului Centrului Operational din cadrul ISU Drobeta, cpt. Liviu Boruga, sunt afectate liniile Lupoaia - Zegujani (11 posturi de transformare) - localitatile Zegujani, Noaptesa si Stroiesti, Toplet Dubova (18 posturi de transformare) - localitatile Dubova si Ponicova si Motru - Strehaia - localitatile Brosteni si Lupsa.

Problema cea mai grava ramane in continuare localitatea Negrusa din nordul judetului Mehedinti, care este izolata de trei zile si in care traiesc aproximativ 200 de persoane, majoritatea persoane in varsta. Drumul comunal intre Ciresu si Negrusa de aproape 2 kilometri nu poate fi curatat de drumari din cauza unei pante foarte inclinate. Ninsorile si viscolul afecteaza de trei zile judetul Mehedinti. Joi, o persoana fara adapost, un barbat de 45 de ani, a decedat din cauza frigului, el fiind gasit intr-o cladire abandonata din Dr. Tr. Severin de cativa muncitori de la salubritate.

Opt localitati din judetul Arges nu sunt alimentate cu electricitate, dupa ce ninsorile abundente din noaptea de joi spre vineri au afectat mai multe linii de medie tensiune si posturi de transformare, informeaza NewsIn. Potrivit reprezentantilor CEZ Distributie, vineri, la ora 9.00, erau afectate patru linii de medie tensiune si 65 de posturi de transformare. Localitatile care nu au curent electric sunt Cepari, Cuca, Ciomagesti, Cocu, Malureni, Musetesti, Bascov, Draganu. De la inceputul saptamanii, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului, zeci de localitati din Arges si mii de gospodarii au ramas ore intregi fara electricitate.

  • Trenuri cu intarziere
CFR a comunicat vineri ca in statia Bucuresti Nord unele trenuri au intarzieri la sosire de 60 min. - 130 min., iar la plecare de maximum 55 min. - 170 de min. Totodata, operatiunile de deszapezire din zona Grivita se desfatoara cu dificultate din cauza stratului gros de gheata si zapada care a acoperit macazele. Astfel, potrivit situatiei de la ora 12.30, trenurile care vor intra in Bucuresti Nord cu intarzieri sunt: Tr 742 Satu Mare - Bucuresti (85 min.), Tr 1790 Pitesti - Bucuresti (60 min.) si Tr 14022 Brasov - Bucuresti (130 min.). De asemenea, urmatoarele trenuri vor pleaca din Bucuresti Nord cu intarzieri: Tr 1632 Bucuresti - Constanta (150 min.), Tr 1791 Bucuresti - Pitesti (170 min.), Tr 751 Bucuresti - Ploiesti (55 min.) si Tr. 14025 Bucuresti - Floresti Prahova (90 min.). [CFR Calatori: Peste 30 de trenuri sunt anulate din cauza conditiilor meteorologice]


Opt trenuri au intarzieri la sosire si la plecare de pana la 120 de minute in statia Bucuresti Nord

Astfel, doua trenuri au intarziere la sosire, si anume trenul International 347-2 de la Viena cu o intarziere de 120 minute si trenul 7016 de la Aeroportul Otopeni cu 60 minute. De asemenea, potrivit CFR, trenurile care pleaca din Bucuresti Nord cu intarzieri sunt: 1725 Bucuresti - Tg. Jiu (50 minute), 1791 Bucuresti - Sibiu (115 minute), 1673 Bucuresti - Galati (100 minute), 557 Bucuresti - Bicaz (30 minute), 827 Bucuresti - Cluj (15 minute) si 17955 Bucuresti - Piatra Olt (15 minute).

Potrivit CFR, operatiunile de deszapezire din zona Grivita se desfasoara in continuare cu dificultate din cauza stratului gros de gheata si zapada care a acoperit macazele. Astfel, prelucrarea trenurilor in Statia CF Grivita se face cu dificultate, trenurile inregistrand intarzieri la sosire/plecare in/din statia Bucuresti Nord. Conform datelor CFR, in acest moment, nu exista nicio sectie de circulatie inchisa si nici trenuri blocate in trafic la nivel national.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR S.A. recomanda calatorilor ca inainte de efectuarea calatorie, indiferent de statia de plecare, sa solicite informatii despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 9521, sau la dispeceratul Comandamentului Central de Iarna din cadrul MTI, la urmatoarele numere de telefon: 021/9360 si 021/318.66.09.

  • Trafic aerian perturbat
Un numar de 17 curse interne si externe ale companiei TAROM au inregistrat vineri intarzieri de mai multe ore, din cauza vremii nefavorabile, iar doua curse interne pe relatia Bucuresti – Iasi au fost anulate, din cauza conditiilor meteo de la Iasi, a anuntat compania aeriana.

Potrivit situatiei de pana la ora 12.30 transmise de Tarom, cursele care au inregistrat intarzieri vineri sunt: RO 371 Bucuresti - Bruxelles, RO 651 Bucuresti - Cluj, RO 293 Bucuresti - Sofia; RO 261 Bucuresti - Istanbul; RO 403 Bucuresti - ROMA; RO 341 Bucuresti - Viena; RO 621 Bucuresti - Oradea; RO 431 Bucuresti - Valencia; RO 601 Bucuresti - Timisoara; RO 351 Bucuresti - Zurich; RO 415 Bucuresti - Madrid; RO 301 Bucuresti - Frankfurt; RO 421 Bucuresti - Barcelona; RO 391 Bucuresti - Londra; RO 381/383 Bucuresti - Paris; RO 361 Bucuresti - Amsterdam. De asemenea, Cursa RO 391 Bucuresti-Londra inregistreaza intarzieri din cauza conditiilor meteo de la Londra. Cele doua curse anulate sunt: RO 701 Bucuresti - Iasi si RO 703 Bucuresti - Iasi.

In aceasta dimineata au existat mai multe anulari sau intarzieri de curse din cauza conditiilor meteo de pe celalalte aeroporturi din tara si strainatate cu care Timisoara este legata aerian. Astfel, compania Carpatair a anulat zborurile: Iasi-Timisoara si Craiova-Timisoara, iar cursa Bucuresti-Timisoara a avut o intarziere de trei ore din cauza ninsorii puternice de pe aeroportul Henry Coanda. De asemenea, cursa Bucuresti – Timisoara a companiei Tarom a avut o intarziere de o ora din cauza conditiilor meteo de pe aeroportul de plecare, in timp ce zborul Wizz-Air Londra-Timisoara a avut cinci ore intarziere din cauza ninsorii puternice de pe aeroportul din Londra.

"Aeroportul International Traian Vuia Timisoara are echipament de radio navigatie si de balizaj luminos de categoria a 3-a, cea mai inalta conform reglementarilor internationale. Aterizarea si decolarea aeronavelor depinde insa si de regulile interne ale companiilor aeriene care opereaza si de clasa echipajului aeronavelor", au precizat reprezentantii aeroportului citati de NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.