Maternitatea Regina Maria, primul spital dedicat exclusiv obstetricii si ginecologiei din Romania a reprezentat o investitie de 5,5 milioane de euro, alti 500.000 euro urmand a fi investiti in achizitia de echipamente si dotari de un inalt nivel tehnologic, in perioada urmatoare.

"Regina Maria", primul spital dedicat exclusiv obstetricii si ginecologiei din Romania, a implinit luna aceasta 1 an de la infiintare. 420 de copii au fost nascuti pana acum aici, 10 dintre acestia printr-o nastere gemelara. Pe langa banca de celule stem CMU, deschisa in martie 2009, in completarea ofertei de servicii medicale de maternitate avansate, in august, la Regina Maria a fost deschis si primul centru de gimnastica pre si post natala. Acest prim an de existenta a maternitatii reprezinta un an de schimbare a abordarii ideii de nastere in Romania.

"Nivelul dotarilor tehnologice este unul destinat a face fata si cazurilor cele mai complexe, investitiile vor continua pentru a asigura nu doar confortul ci si siguranta pacientilor nostri. Investitia in oameni, in formarea si consolidarea unei echipe foarte valoroase, au fost cele mai importante realizari, esentiale in construirea reputatiei unui spital si a unui mod cu totul nou de a privi actul nasterii", a declarat Sergiu Negut, director executiv Centrul Medical Unirea.

Pe langa cele 420 de nasteri, in spitalul Regina Maria au fost realizate 100 de interventii chirurgicale. Au fost operatii diverse si complexe, in acelasi timp, unele dintre acestea in premiera in domeniul privat (prolaps genital si incontinenta urinara rezolvate prin implanturi de material heterolog, miomectomii si histerectomii laparoscopice).

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "Regina Maria" a fost inaugurat pe 3 decembrie 2008. Spitalul corespunde celor mai inalte standarde occidentale, fiind in acest moment unul dintre cele mai moderne din Europa. Desfasurata pe patru nivele, maternitatea beneficiaza de un bloc operator, sala de nasteri, terapie intensiva, neonatologie, rezerve si sali de operatii, dotate cu cele mai moderne tehnologii folosite in prezent in spitalele de profil din Franta si Germania pentru asigurarea unei nasteri in cele mai sigure si moderne conditii. Viitoarele mamici isi pot, astfel, alege pozitia in timpul nasterii in picioare, lateral, pe scaun, in apa, sau pe uscat, in functie de particularitatile anatomice si fiziologice individuale.
Maternitatea poate asigura, atat interventiile de rutina specifice, pe cale vaginala sau obstetricala, cat si interventii histeroscopice sau laparoscopice, interventii nemutilante pe san, in caz de cancer, abordarea moderna interdisciplinara cu specialisti din tara si din strainatate a cazurilor de cancer genital, rezolvarea prolapsului genital si a incontinentei de urina (cu implanturi tolerate biologic) pe cale vaginala sau abdominala. Pe langa aparatura de ultima generatie, noile tehnici de gestionare a durerii si personalul calificat, noua maternitate Regina Maria aduce in Romania concepte moderne de design, punand accentul pe crearea unei atmosfere linistite prin terapie de culoare care sa ofere confort vizual si caldura spatiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.