Artroza, afectiune care afecteaza 200.000 de romani cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani, poate fi vindecata cu tratamente inovatoare ce folosesc ser din sangele pacientului, potrivit specialistilor

Artroza este o afectiune in care cartilajul ce protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza, provocand sureri ascutite si persistente la nivelul genunchiului, dar si o mobilitate redusa. Predispozitia genetica, obezitatea, munca fizica intensa sau varsta sunt factori importanti in cazul aparitiei si dezvoltarii artrozei.

“Procedeul de obtinere a serului autolog cu puternice proprietati antiinflamatoare este simplu. Cu ajutorul dispozitivului seringa ce contine microsfere speciale se recolteaza sange pacientului, din vena bratului, apoi acesta se incubeaza 6-9 ore si se centrifugheaza. Prezenta microsferelor speciale care simuleaza in seringa inflamatia la nivelul articulatiei, determina sangele sa sintetizeze cantitati mari de proteine antiinflamatoare si de crestere, care reduc intensitatea durerii, combat inflamatia si imbunatatesc functia articulara. Dupa acest proces, serul obtinut se injecteaza aceluiasi pacient in articulatia afectata”, a declarat dr. Carsten Moser, din cadrul Institutului de Microterapie Groenemeyer, din Bochum, Germania.

Specialistii explica faptul ca serul autolog obtinut din sangele pacientului in seringa noului tratament, intr-un mediu care simuleaza inflamatia la nivelul articulatiei, fara niciun adaos de substante straine organismului, ajuta la tratarea cauzelor biologice ale artrozei.

Tratamentul este adus pe piata romaneasca de compania farmaceutica Torrex-Chiesi. Creat si utilizat din anul 1997 in Germania, Orthokine si-a demonstrat siguranta si eficacitatea prin numeroase studii clinice, fiind folosit de peste 10.000 de pacienti din Germania, Austria, Spania, Olanda, Cehia sau Slovacia, relateaza NewsIn.

La nivel mondial, 600 de milioane de persoane sufera de artroza, iar opt oameni cu varsta de peste 50 de ani din zece prezinta manifestari radiologice de artroza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.