Incepand din 3 decembrie, Romania va adopta legislatia europeana care prevede ca orice calator al CFR care va ajunge la destinatie cu mai mult de o ora intarziere sa primeasca despagubiri de la Compania Nationala de Transport de Calatori.
Daca pana acum CFR nu o ducea deloc bine si nu reuseste, orice ar face, sa opreasca pierderile uriase, cu aceasta legislatie europeana aplicata si in Romania in ceea ce priveste transportul de calatori, CFR-ul probabil ca se apropie si mai mult de faliment, comenteaza Razvan Pascu pe blogul sau. Intr-un an de zile, trenurile CFR intarzie 14.000 de ore, desi calatorii sunt nevoiti sa suporte destul de des cresteri de preturi pentru biletele de tren.

Astfel, daca trenul va intarzia intre o ora si 2 ore, calatorul va primi inapoi 25% din pretul biletului, iar la intarzieri mai mari de 2 ore, calatorul poate primi inapoi 50% din suma platita. Daca insa trenul intarzie mai putin de o ora, calatorul nu primeste nici un fel de despagubire. Chiar si asa, aceasta veste cred ca este foarte buna pentru aceia dintre voi care folosesc trenul ca mijloc de deplasare intre localitati. De vreo 3 ani, eu folosesc trenul destul de rar, insa din experienta mea si a prietenilor mei, se intampla destul de frecvent ca trenurile sa aiba intarzieri mai mari de o ora, mai ales in perioada de iarna si mai ales trenurile care circula pe distante lungi. Din cauza infrastructurii proaste, in Romania exista foarte multe trasee care au impuse limite de viteza de 50-60 km/h. Daca privesti pur si simplu din punct de vedere al sigurantei, e normal sa te gandesti ca mai bine ai o intarziere de cateva ore, decat sa iti fie pusa in pericol viata. Insa nu poti accepta la infinit o situatie de acest gen, mai ales cand vezi ca de ani de zile nu se intampla nimic, iar lucrurile merg din ce in ce mai prost in acest sector.

Mai multe detalii aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.