Cazurile au fost depistate in trei licee din Bucuresti unde s-au suspendat cursurile, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea imbolnavirilor prin AH1N1 a decis ca antiviralele specifice tratarii gripei vor fi administrate doar cazurilor grave de infectare cu virsul AH1N1, cazurile care nu ridica probleme urmand a fi tratate cu medicamentele uzuale, nu cu Tamiflu, potrivit NewsIn. Comitetul a recomandat limitarea calatoriilor in afara si in interiorul Romaniei, precum si a deplasarilor scolare si extrascolare.

De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infectioase Matei Bals sa recolteze probe doar de la persoanele care prezinta semne clare ale imbolnavirii cu AH1N1.

"Am intrat intr-o alta etapa a bolii, pana acum eram sub supravegherea stricta a contactilor celor bolnavi", a spus dr. Streinu-Cercel, precizand ca virusul pandemic poate dezvolta si forme usoare, care nu necesita administrarea de Tamiflu. "Au fost pacienti care s-au vindecat si fara tratament", a mai adaugat acesta.

Dintre cazurile de gripa porcina active, doua prezinta probleme, fiind vorba de doua femei internate la Iasi. Una dintre acestea este din Radauti, iar in prezent se afla la terapie intensiva, fiind ventilata mecanic, prezentand ca factor de risc obezitatea.

Campania nationala de vaccinare impotriva gripei porcine va incepe la 26 noiembrie. Primii vaccinati vor fi elevii, studentii si personalul medical. Pentru a putea vaccina si copiii intre 6 luni si 6 ani, categorie de risc care nu va fi acoperita de vaccinul produs la Institutul "Cantacuzino", autoritatile vor cumpara 500.000 de doze de vaccin din strainatate, de la producatorul GlaxoSmithKline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.