Procurorii DIICOT au trimis in judecata 29 de persoane care constituisera un grup infractional ce controla activitatea de trafic de droguri in Gara de Nord
Potrivit unui comunicat remis astazi de DIICOT, in cadrul grupului au existat doua "ramuri", cu legaturi stranse intre membrii lor, determinate in principal de relatia de rudenie dintre acestia, dar si de zona in care isi desfasurau activitatea, relateaza NewsIn.

Cele doua ramuri controlau, practic, traficul de droguri de mare risc din zona Garii de Nord, potrivit procurorilor DIICOT.
Astfel, ramura "Soare" a grupului infractional era condusa de Valentin Soare, zis "Soare", si de concubina sa, Dorina Iancu, zisa "Dorina", in timp ce Nicu Iancu, zis "Nicu Gunoieru", si concubina sa, Florica Dinca, zisa "Butu", conduceau ramura "Gunoierii". In comunicatul DIICOT se precizeaza faptul ca cele doua familii locuiau langa Gara de Nord, unde "au desfasurat o activitate intensa de distributie a heroinei pe strazile adiacente (perimetrul demarcat de strazile Lipova, Cameliei, Berzei, Buzesti si Calea Grivitei)".

Fiecare din cele doua familii si-a dezvoltat in timp propria retea de distributie a drogurilor in zona susmentionata, cu precizarea ca aceste retele s-au intersectat pentru a se ajuta reciproc, dar, uneori, si pentru a-si disputa locurile cu „vad” pentru vanzarea heroinei, se mai arata in comunicatul DIICOT.

Reteaua erau deosebit de bine structurata, fiecare membru avand rolul bine determinat in cadrul activitatii de trafic de droguri. Astfel, pentru ramura "Soare", Adrian Marin, zis „Maimuta” si concubina sa, Mariana Iancu (sora Dorinei Iancu), au coordonat activitatea retelei de distribuire a drogurilor. Mai mult, potrivit dovezilor stranse de procurori, Claudiu Razvan Tanase tinea drogurile in casa si se ocupa cu portionarea acestora. Adrian Marin Si Mariana Iancu se ocupau si de coordonarea directa a distribuitorilor stradali de droguri.

  • Traficanti recidivisti

Din rechizitoriul intocmit de procurori rezulta faptul ca Valentin Soare s-a liberat din penitenciar in luna februarie 2009, fiind condamnat definitiv tot pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri, la scurt timp luand decizia de a comercializa din nou heroina in sectorul 1 al Capitalei. Impreuna cu Adrian Marin, a vandut heroina intr-un imobil din Calea Grivitei, intr-o incapere pe care acesta din urma o ocupase abuziv. Cei doi "au montat la intrarea in aceasta o usa metalica prevazuta cu vizeta pentru efectuarea tranzactiilor cu droguri si pentru a avea siguranta ca persoanele care urmau sa se ocupe cu vanarea acestora nu vor putea fi prinse in flagrant de politisti", se arata in rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Astfel, Valentin Soare se ocupa cu procurarea drogurilor, in timp ce Adrian Marin le comercializa si strangea banii. Concubinele celor doi, surorile Dorina si Mariana Iancu "aveau rolul de a supraveghea indeaproape activitatea de comercializare a heroinei si de a strange banii rezultati din vanzarea lor".

Potrivit procurorilor, pe baza actelor de urmarire penala s-a mai stabilit ca si alte persoane au intrat in contact cu membrii grupului infractional organizat, cumparand de la acestia heroina pentru consum propriu sau pentru alti consumatori.
Ramura condusa de inculpatul Nicu Iancu se afla in stransa legatura cu ramura condusa de Valentin Soare, in sensul ca isi furnizau uneori reciproc heroina, in functie de sursele de aprovizionare pe care le gasea fiecare, sustin procurorii.

Potrivit datelor stranse in cursul anchetei, Adrian Soare s-ar fi aprovizionat cu heroina de la un individ cunoscut sub porecla „Grafi”, acesta din urma fiind identificat ulterior ca fiind Romeo Nae. Acesta, la randul sau, se aproviziona cu heroina in cantitati mari de la un cetatean bulgar.

In baza informatiilor detinute, a fost organizata, la Giurgiu, o actiune de supraveghere operativa pe 19 iunie 2009, in urma careia s-au confiscat aproape 2 kg de heroina introduse in tara de inculpatul Stamen Stanislav Sevdanilov, cetatean bulgar implicat in retea impreuna cu un alt conational. Din probele administrate in cauza rezulta ca cetatenii bulgari au efectuat 6 sau 7 tranzactii de acest gen, fiecare avand ca obiect cantitatea de 2 kg. heroina la pretul de 14.000 euro pentru un kg.

La perchezitiile domiciliare efectuate de catre anchetatori au fost depistate la membrii grupului infractional mai multe cantitati de droguri, sume de bani provenite din comercializarea acestora, telefoane mobile si cartele SIM care au fost ridicate, instanta de judecata urmand sa dispuna confiscarea lor. Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.