Intr-o scrisoare pentru publicatia englezeasca TimesOnline.com, o femeie se plange din cauza serviciilor unei tinere romance au-pair.
Confesiunile femeii din Marea Britanie sunt pe de-o parte o oglindire a unei societati moderne in care raporturile de familie s-au schimbat pentru ca femeile cu cariera sunt nevoite sa recurga la alte metode pentu a-si creste copiii. Aici intervin dadacele sau chiar persoanele tinere au-pair.

Intr-un moment destul de dificil in ceea ce priveste cresterea copiilor si indatoririle de acasa, o mama din Marea Britanie a invitat o romanca cu ajutorul unui program "au-pair" ca sa o ajute cu treburile gospodaresti si i-a cam parut rau apoi, scrie TimesOnline.com. Totusi, pare destul de ciudat faptul ca pe romanca, eroina principala a povestirii englezoaicei, o cheama “Stania”, un nume nu prea intalnit in Romania.

Englezoaica mama a 3 copii, gemeni de 5 ani si o fetita de 3 ani, decide sa aduca in familia sa, o fata au-pair. Conform Wikiepedia, "au-pair" este un termen francez care inseamna "egal cu", si descrie o persoana tanara care locuieste in conditii de egalitate cu o familie dintr-o tara straina. Au pair-ul ajuta familia la ingrijirea copiilor si/sau treburi domestice in timpul sederii sale cu familia; in general primeste o alocatie baneasca rezonabila (sau bani de buzunar).

Aceasta parea singura solutie pentru mama din Marea Britanie, asa ca s-a hotarat sa apeleze la serviciile Staniei, “o romanca de 20 si ceva de ani”. La inceput , lucrurile par sa mearga, si tinerei romance i se ofera toate conditiile pentru a se adapta in noua familie si cu indatoririle pe care le are.

“In primele cateva sapatamani am invatat-o pe Stania rutina familiei, ce este de facut. Stimulentul era ca odata ce acomodarea fetei ar fi luat sfarsit, eu urma sa ma eliberez de mult mai multe treburi. Asa ca mi-am dedicat tot timpul ca sa o ajut pe Stania sa se adapteze. Am gatit cina, i-am aratat imprejurimile. Am organizat chiar si un party ca sa o ajut sa isi faca prieteni si sa se adapteze”, relateaza englezoaica.

Totusi, dupa spusele gazdei, romanca nu se adapteaza prea usor. Este destul de neindemanatica si nu intelege bine engleza. “Devenise mult mai usor sa fac lucrurile de una singura”. Am ignorant-o pe fetita mea care ma intreba: <<Mami, Stania trebuie sa stea cu noi mereu?>>. Nu am reactionat in nici un fel in momentul in care mi-am gasit blugii preferati la dimnesiuni de Barbie si am ramas calma ori de cate ori Stania scapa mancare pe jos din farfurii”, scrie cu urma de revolta englezoaica.

Toate avantajele convietuirii cu un au-pair pareau spulberate in momentul in care romanca a aparut in familia lor.
Situatia nu parea sa se imbunatateasca asa ca englezoiaca s-a hotarat sa renunte la serviciile fetei din Romania.Nu a renuntat cu totul la ideea de au-pair, pentru ca odata cu venirea Pinei din Germania, casa sa a deveni un loc mult mai fericit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.