Asociatiile profesionale ale magistratilor considera ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat "incorect" ca nu se pot purta negocieri, din moment ce nu a fost mandatat sa negocieze cu magistratii, ci sa transmita premierului Emil Boc doleantele acestora, arata AMR intr-un comunicat.
Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), Asociatia Procurorilor din Romania (APR) si Reteaua Nationala a Adunarilor Generale ale Judecatorilor (RNAGJ), constituite in Forumul Asociatiilor Profesionale pentru o Magistratura Europeana in Romania arata, intr-un comunicat remis sambata, ca "in mod incorect ministrul Justitiei a declarat ca nu se poate negocia cu magistratii, acuzati de a se fi situat pe o pozitie de forta".

"Prin urmare", arata magistratii, "nu s-a dorit decat a se marca public o falsa deschidere a Guvernului pentru negociere si o dezinformare, atata vreme cat au fost trecute sub tacere propunerile avansate de magistrati pentru a se debloca situatia de criza".

Asociatiile profesionale precizeaza, in comunicat, ca nu inteleg de ce premierul refuza sa se intalneasca cu magistratii, din moment ce "are disponibilitatea de a discuta cu sindicatele".

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat vineri, 10 septembrie, dupa intalnirea cu reprezentantii magistratilor, ca Guvernul nu va negocia sub presiune, acuzand liderii magistratilor ca au ajuns prea departe, "impingand limitele", iar pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca nu au dat un semnal de incetare a protestelor.

De cealalta parte, Bogdan Licu a calificat atitudinea de vineri a liderilor magistratilor ca fiind una flexibila. De asemenea, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Licu, a recunoscut "ca nu exista coeziune totala", intre magistrati si ca, in unele instante, se tin sedintele de judecata.

Predoiu a mai declarat ca a stabilit cu magistratii si cu reprezentantii CSM un calendar al discutiilor pentru problemele pe termen lung, altele decat Legea unica de salarizare, pentru a ajunge la un acord in privinta acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.