La fata locului intervin in acest moment 10 masini cu apa si spuma si cinci autoscari. 30 de jandarmi asigura zona si ajuta la stingerea incendiului.
Incendiul la cladirea Primariei sectorului 1 din strada Banu Manta a inceput in jurul orei 11.30, iar pompierii au fost alertati la 11.40, prin sistemul 112. In cladire se aflau doar echipe de muncitori care lucrau la consolidare si, deocamdata, nu se cunosc cauzele incendiului, informeaza NewsIn, citand ISU Bucuresti.

Cladirea, monument istoric construit in 1927, este in renovare din 2007, iar consolidarea ar urma sa se finalizeze in 2011.


Chiliman: Cladirea era in gestiunea constructorului, vinovatii de izbucnirea incendiului vor plati


Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca vinovatii pentru izbucnirea incendiului care a cuprins acoperisul cladirii din strada Banu Manta vor plati integral pagubele, imobilul aflandu-se in gestiunea constructorului care se ocupa de renovare si consolidare.

"Noi participam numai cu fonduri, cladirea era, pe durata lucrarilor, in gestiunea constructorului contractat de Ministerul Dezvoltarii. Asteptam, mai intai, rezultatele anchetei privind cauzele exacte ale incendiului, iar apoi vinovatii vor plati toate pagubele, a carora valoare nu poate fi estimata in acest moment", a spus Chiliman.

Edilul sectorului 1 exclude ca incendiul sa fi izbucnit de la instalatia electrica a cladirii si invoca drept cauza posibila "aparatele de sudura sau de alte natura" folosite de muncitori in apropierea acoperisului. "Cladirea nu mai era racordata la sistemul de alimentare cu electricitate. Focul e posibil sa fi aparut de la aparate ale muncitorilor", a mai spus Chiliman.


REALITATEA.NET - Acoperişul clădirii Primăriei Sectorului 1, de pe strada Banu Manta, a luat foc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.