Amatorii se impart in trei tipologii: persoanele care pur si simplu vor sa se distreze, visatorul de tip Ogica, care asteapta marele pot, si iubitorul de adrenalina, bogat, dar nu suficient de curajos incat sa faca bungee jumping, spun cuoscatorii industriei

  • 20% dintre clienti devin dependenti in maximum un an

In prima categorie intra, in general, cuplurile intre 30 si 50 de ani, plictisite de activitatile de weekend. Acestia 'pun la bataie', in medie, 200 de lei. “E ca in cazul dealerilor de droguri, care ofera gratis tigari cu substante interzise pustilor de liceu; 20% dintre clienti devin dependenti de jocurile de noroc intr-un interval de maximum 6 luni - 1 an", explica Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania.

In cea de-a doua tipologie se incadreaza romanul tip Ogica, care isi cheltuie ultimii bani din salariu sau pensie pentru a juca la cazinou, in speranta ca se va imbogati peste noapte. "E acelasi pe care il intalnesti la agentiile de pariuri, dar si la Loto 6/49. De regula, e tanar, cu vartsa intre 25 si 40 de ani" afirma Constantinescu pentru Bussines Magazin, citat de Gandul.

Peste 50 de ani, om de afaceri realizat, cu foarte multi bani, iahturi si case de vacanta, este portretul celei de-a treia categorii de impatimiti ai acestui viciu, dar si portretul clientului ideal, in viziunea afaceristilor. "El joaca sume cuprinse intre 5.000 de dolari si 100.000 de dolari cu aceeasi lejeritate, nu-i pasa daca pierde sau castiga", dezvaluie Sorin Constantinescu.

  • Radiografia unei industrii

In ultimii doi ani, in Romnaia au aparut sute de cazinouri. In fiecare cartier din orasele mari au aparut cel putin doua-trei sali, concurand pe spatii cu bancile si farmaciile, scrie Business Magazin in editia din aceasta saptamana, analizand o industrie care valoreaza 750 de milioane de euro in Romania, o tara in care nu a existat propriu-zis o piata de gambling.

“In prezent, in Romania figureaza 1.200 de firme care au licenta pentru jocuri de noroc cu aparate si peste 60.000 de aparate inregistrate. Cifrele care arata ca s-a pierdut controlul, deoarece nu ai cum sa tii un control fiscal corect pentru atatea aparate”, adauga Sorin Constantinescu.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.