Instanta Tribunalului Bucuresti a respins cererea procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare pentru fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu si cei doi complici ai acestuia, insa hotararea poate fi atacata cu recurs. Avocatul a invocat lipsa motivarii date de Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a emis mandatele de arestare preventiva. Sechelariu a fost retinut de procurorii anticoruptie, in dupa-amiaza de 7 iunie, pentru luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni.

Alaturi de Sechelariu au fost retinuti si Dorinel Ifrim, sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci, fost viceprimar, ei fiind acuzati de procurorii anticoruptie de complicitate la aceleasi fapte. Sechelariu si ceilalti doi au fost dusi in arestul Directiei Cercetari Penale a Politiei Romane, in noaptea de 7 spre 8 iunie, dar a doua zi, instanta Tribunalului Bucuresti a respins propunerea procurorilor ca acestia sa fie arestati preventiv, astfel ca ei au fost eliberati.

Procurorii anticoruptie au atacat decizia instantei, considerand-o "nelegala si netemeinica". Ca urmare, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva pentru 20 de zile. Sechelariu s-a prezentat de bunavoie la arestul pe care il parasise, fiind incarcerat. Fostul primar este cercetat in legatura cu mai multe afaceri, referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari. Astfel, in perioada februarie 2000-mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat aproximativ 180 de schimburi de teren, suprafata totala de care a beneficiat Sechelariu prin firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.