Social 12 August 2009 18:28
Bolnavii cronici vor beneficia in continuare de tratament gratuit, dupa ce Ministerul Sanatatii (MS) a transferat din bugetul propriu peste 42 milioane de euro catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), potrivit reprezentantilor MS.
"Pentru programul de oncologie au fost transferate de la bugetul Ministerului Sanatatii la Fondul Unic de Asigurari de Sanatate 120 milioane de lei, iar pentru cel de diabet 60 milioane de lei. De asemenea, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a realizat in aceste zile o echilibrare a bugetelor judetene pentru tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA. Masura a tinut cont de necesitatea fiecarui centru, avand in vedere migrarea bolnavilor de la un centru de tratament la altul", au precizat oficialii MS, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste Programul de tratament al bolnavilor de HIV/SIDA, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a demarat o licitatie nationala de achizitie a medicamentelor. O astfel de modalitate de achizitie a fost ceruta autoritatilor chiar de reprezentantii bolnavilor cronici si cei ai bolnavilor HIV/SIDA. La inceputul acestui an, acestia au solicitat autoritatilor organizarea de licitatii la nivel national si distribuirea medicamentelor prin farmaciile cu circuit inchis.

Reprezentantii pacientilor cu boli cronice si cei ai persoanelor afectate de HIV/SIDA au trimis, luni, o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care enumerau toate problemele cu care se confrunta bolnavii cronici, inclusiv lipsa de medicamente din unitatile sanitare. [Bolnavii de SIDA ies in strada pentru medicamente]

Guvernul a alocat peste 21 mil. lei pentru cinci milioane de doze de vaccin contra gripei porcine

Institutul Cantacuzino va produce, pana la sfarsitul anului, peste cinci milioane de doze de vaccin impotriva gripei porcine, pentru care guvernul a alocat peste 21 de milioane de lei, potrivit secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

"Campania de vaccinare a populatiei se va desfasura concomitent cu finalizarea productiei de vaccin si in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ceea ce inseamna acoperirea unui procent de 20% din populatie", a declarat Rafila.

Vor fi vaccinate cu prioritate persoanele care risca sa faca complicatii din cauza bolii si persoanele sin sistemul sanitar si din alte servicii publice, care pot transmite virusul A/H1N1. [Institutul Cantacuzino a produs primele preparate de vaccin impotriva gripei porcine]



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.