Social 22 Iulie 2009 20:00
O israelianca tratata la clinica de fertilitate bucuresteana Sabyc sustine ca la sectia de politie le-au fost furati bani si telefoane, fapt pentru care va da Romania in judecata
Femeia era tratata la clinica de fertilitate Sabyc din Bucuresti, cand politia i-a arestat pe medicii israelieni si a retinut zeci de medici si pacienti pentru interogare, relateaza NewsIn.

Intr-un interviu pentru Ynet, Yarden, in varsta de 44 de ani, a spus ca atat ea, cat si alte paciente, au fost umilite de politia romana, dar si ca le-au fost furate lucruri de valoare si bani la sectia de politie.

"Ne-au deschis gentile si au luat tot ce era inauntru, bani sau telefoane mobile. Unii au ramas fara 4.000-5.000 de euro", a spus femeia, care a pecizat ca s-a adresat Ministerului israelian de Externe si consulatului general din Romania, cerand ajutor pentru a-si recupera banii, insa nu a primit niciun raspuns.

Femeia a vorbit si despre "tratamentul brutal" la care s-a dedat politia romana, vorbind despre "batai, injurii si amenintari". Potrivit acesteia, anchetatorii au determinat-o sa semneze hartii in romaneste, fara sa fie prezent un avocat.

"Am cerut sa contactam consulatul, dar ne-au refuzat. Au spus ca persoanele care refuza sa semneze formularele vor trebui sa stea aici doua saptamani", a povestit femeia.

Consulul general israelian in Romania, Lily Ben Harush, a declarat pentru Ynet ca intentioneaza sa discute cu toate persoanele arestate si sa verifice acuzatiile. "Vom discuta cu autoritatile locale si vom incerca sa stabilim ce s-a intamplat cu banii si cu telefoanele. Daca se va dovedi ca s-a petrecut ceva ilegal, vom actiona", a promis aceasta.

Clinica Sabyc a mai fost implicata in cateva scandaluri legate de transplant, de-a lungul celor zece ani de functionare. In 2002, Sabyc a facut obiectul unui scandal in Israel, cand rabinul-sef a luat atitudine in privinta fertilizarii evreicelor cu ovule straine. In 2005, Ministerul Sanatatii a depus o sesizare la Parchetul Capitalei in legatura cu traficul de embrioni umani, insa patronul clinicii, Harry Mironescu, a negat orice implicare. [O clinica din Capitala, suspectata de trafic international de celule umane]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.