Primarul Adrian Inimaroiu asteapta in aceasta saptamana avizul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru a incepe lucrarile de amenajare a parcarilor ecologice in mai multe zone ale Sectorului 4. Inspectorii Directiei Gospodarie Comunala au identificat "teritorial" 39 de locatii care se preteaza unei asemenea investitii, dar numai 18 dintre ele au statut juridic clarificat si apartin domeniului public, restul fiind revendicate de proprietari.

Printre acestea se numara cele din strazile Moldovita, Straduintei, Izvorul Oltului, Semenic, Luica, Tatulesti, Almasul Mare, Aleea Raul Sadului, Aleea Niculitel etc. Dintre cele 18 terenuri, majoritatea sunt situate intre blocuri, fapt ce permite mentinerea spatiilor verzi din fata imobilelor prin folosirea dalelor inierbate.

Construirea parcarilor ecologice se va realiza cu fonduri in valoare de 2,5 miliarde de lei, alocate din buget prin planul de investitii aprobat de Consiliul Local. Locatiile au fost alese in zonele cu trafic intens si cu insuficiente parcaje pentru riverani. In paralel, Primaria Sectorului 4 agreeaza si amenajarea de parcari ecologice cu fonduri provenite din sponsorizari, de la beneficiarii acestor locuri, care vor avea anumite facilitati la plata taxei de ocupare a parcarii pentru o anumita perioada de timp. In acest ultim caz, solicitantii trebuie sa obtina informatii asupra situatiei juridice a terenului, apoi certificatul de urbanism si autorizatia de construire din partea Primariei.

In functie de modul de finantare, consilierii locali au decis ca taxele privind parcarea curenta ecologica sa se stabileasca, incepand de anul viitor, in mod diferentiat. Astfel, in cazul in care parcarea ecologica se face prin finantare de la bugetul local, taxa pentru ocuparea unui loc de parcare va fi de 3000 lei/zi/vehicul, timp de 10 ani, dupa care se va plati in functie de momentul respectiv.

Daca investitia se face prin finantare de catre viitorii beneficiari ai parcarilor, taxa pentru ocuparea unui loc de parcare va fi de 13.000 lei/luna/vehicul timp de 10 ani, dupa care se va plati corespunzator momentului, dar prin obtinerea aprobarii din partea serviciului de specialitate din Primaria Sectorului 4. Actele care se folosesc pentru inchirierea unui loc de parcare sunt: acord pentru ocuparea locului de parcare valabil pentru 5 ani si permis de parcare, cu vize de plata pentru fiecare an.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.