Social 22 Iunie 2009 15:07
Lautarii din trenurile din Napoli, romani sau italieni, castiga mai multi bani dupa ce Camorra l-a ucis pe Petru Barladeanu, deoarece calatorilor le este mila de ei, relateaza L'Espresso.
"Este trist sa spun, dar vastig mai mult dupa moartea prietenului meu. Dupa ce s-a intamplat, le este mila calatorilor, poate ma vad ca pe o fantoma care merge si sunt mai generosi", spune Mariano, un rom de varsta mijlocie care canta in trenurile din Napoli, informeaza NewsIn.

"In aceste zile castig bine , chiar si 50 de euro, in timp ce de obicei nu ajungeam la 20", adauga el.

Schimbari mici, aproape imperceptibile dupa tragedie, la fel ca si panourile de aparare puse in fata magazinului care se prespune ca a fost tinta atacului in care a murit romanul, comenteaza cotidianul.

Mariano este urmat in trenuri de un violonist roman, Elia. "Dar eu sunt absolvent (de facultate - n.red.). Am studiat toata viata si, de foame, am venit in Italia. Imi plac Paganini si Locatelli, dar trebuie sa ma multumesc sa cant in primul rand cantecele in trenuri. Iar cand interpretez putina muzica clasica exista si pasageri care imi multumesc", subliniaza el.

Intrebat daca s-a schimbat ceva dupa moartea lui petru Barladeanu, Elia raspunde: "La inceput a fost mai rau. In special in zilele de imediat dupa incident, in trenuri se vorbea de Petru ca si cum ar fi facut ceva. Era un rom, fusese ucis, deci era vinovat. A facut cu siguranta ceva rau. Asa ca ma priveau cu neincredere si a fost greu sa castig ceva".

"Apoi s-a aflat cu certitudine ca Petru nu avea nimic de-a face cu mafia. Ca a fost o victima nevinovata. Asa ca lucrurile s-au imbunatatit, in special in cazul pasagerilor care merg in fiecare zi cu trenul. Si in special in cazul persoanelor in varsta. Oameni care se prefaceau intotdeauna ca nu ma vad si ca nu aud muzica au inceput sa imi multumeasca, cineva s-a apropiat de mine si mi-a spus: 'Imi pare rau pentru prietenul tau'. Apoi au inceput sa imi dea bani, desi putini, dar inainte nu mai facusera lucrul asta", a adaugat el.

Elia considera ca este vorba de mila, "care va disparea in cateva zile, asa cum a disparut si dispretul" dupa incidentul armat. "Apoi ne vom intoarce la indiferenta. Suntem oameni buni, dar nimeni nu stie acest lucru", spune el.

Presa italiana a relatat marti, dupa o serie de imagini date publicitatii, despre cazul unui lautar roman, impuscat din greseala in 26 mai la Napoli, in timpul unei reglari de conturi intre clanuri mafiote, si care a fost lasat sub moara sub ochii indiferenti ai trecatorilor, in timp ce sotia victimei cerea ajutor.

Potrivit TGCOM cele opt persoane care l-au atacat pe roman au venit cu motociclete, cu casti pe cap, inarmati cu mitraliere, si au deschis focul in fata garii Montesanto din Napoli. Se pare ca acestia fac parte din clanul Sarno-Ricci si voiau sa le dea o lectie celor din familia rivala, Mariano. Insa din greseala l-au impuscat si pe Petru Barladeanu. Victima, cu rani in piept si la picior, a incercat sa se ascunda in cladirea statiei, iar sotia sa a incercat sa il ajute sa scape. Barbatul a murit insa.

Vaduva, care s-a intors in Romania, a declarat ca atacatorii l-au impuscat intentionat pe sotul sau, dupa ce si-au dat seama ca este roman. Femeia a declarat ca ii este teama sa se intoarca in Italia, pentru ca i-a vazut pe cei care au tras.

Autoritatile italiene au acoperit costurile de repatriere a corpului neinsufletit al barbatului impuscat la Napoli si urmeaza sa deconteze si transportul catre Romania a familiei, care va primi si un ajutor financiar, deoarece cazul este incadrat ca victima a mafiei.


Teatrele din Napoli tin un moment de reculegere in memoria romanului ucis de mafie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.