Un moment de reculegere va fi tinut joi seara in toate teatrele din Napoli, in memoria romanului ucis de Camorra, iar veniturile incasate la spectacole ii vor fi oferite vaduvei, relateaza Corriere del Mezzogiorno in editia sa electronica.
"Am vazut in presa si pe internet imagini, nenumarate, de violenta, cinism, teama si indiferenta. Dar cel mai mult ne-a impresionat privirea ingrozita a unei femei care cerea ajutor pentru sotul sau, ranit mortal, plansul ei obosit, fara speranta", a declarat presedintele fundantiei care organizeaza Festivalul de Teatru de la Napoli, Rachele Furfaro.

"Artistii, tehnicienii si toti cei care lucreaza la festival se vor opri in aceasta seara (joi - n.red.) pentru un moment de reculegere, inainte de inceperea spectacolului: pentru acea femeie, Mirela Barladeanu, pentru privirea ei, pentru ca aici, la Napoli, muncim pentru o idee diferita de oras. Incasarile din aceasta seara (joi - n.red.) ale tuturor teatrelor ii vor fi oferite Mirelei Barladeanu, pe care nu am avut curajul sau o privim", a adaugat Furfaro.

VIDEO: Roman ucis sub privirile indiferente ale italienilor

Presa italiana a relatat, dupa o serie de imagini date publicitatii, despre cazul unui lautar roman, impuscat din greseala la Napoli, in timpul unei reglari de conturi intre clanuri mafiote, si care a fost lasat sub moara sub ochii indiferenti ai trecatorilor, in timp ce sotia victimei cerea ajutor.

Vaduva, care s-a intors in Romania, a declarat ca atacatorii l-au impuscat intentionat pe sotul sau, dupa ce si-au dat seama ca este roman. Femeia a declarat ca ii este teama sa se intoarca in Italia, pentru ca i-a vazut pe cei care au tras, relateaza NewsIn.

Autoritatile italiene au acoperit costurile de repatriere a corpului neinsufletit al barbatului impuscat la Napoli si urmeaza sa deconteze si transportul catre Romania a familiei, care va primi si un ajutor financiar, deoarece cazul este incadrat ca victima a mafiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.