Social 8 Iunie 2009 13:26
Posta Romana si Prefectura Bucurestiului au semnat un proiect prin care bucurestenii vor putea completa mai rapid, in regim de curierat, dosarele prin care trebuie sa primeasca compensatii pentru bunurile confiscate in urma aplicarii tratatelor internationale.

Proiectul "Timpul dumneavoastra, prioritatea noastra" a fost semnat vi la sediul CN Posta Romana de prefectul Capitalei, Mihai-Cristian Atanasoaei, si directorul general al Postei Romane, Marius Vatavu. Acest proiect pilot, adresat numai bucurestenilor, va intra in vigoare luni, 8 iunie, si se va incheia la 31 decembrie 2009.

"Beneficiarii acestui proiect sunt bucurestenii, care in baza Legii 9/1998 si Legii 290/2003 trebuie sa primeasca din partea statului roman compensatii pentru bunurile confiscate de statele vecine, in urma aplicarii tratatelor internationale. Cum accelerarea restituirii proprietatii private este a propritate a guvernului, am lansat acest proiect, prin care dorim sa venim in sprijinul cetatenilor, majoritatea de peste 60 de ani, care au dosarele de despagubire incomplete", a declarat prefectul Atanasoaei.

Conform prefectului, daca acest proiect isi va dovedi utilitatea, ar trebui extins la nivel national.

Mihai-Cristian Atanasoaei a mai precizat ca la nivelul Capitalei exista 7.000 de dosare de despagubire, mai mult de jumatate dintre acestea fiind incomplete.

"Prin acest proiect, Posta Romana verifica si eficienta serviciului sau de curierat Prioripost. Intregul proiect vizeaza un numar de 1.000-4.000 de persoane. Pentru valoarea minima, de 1.000 de trimiteri, cheltuielile s-ar ridica la suma de 2.000 de euro, fiind implicati maximum 100 de angajati ai Postei Romane", a declarat directorul general al CN Posta Romana, Marius Vatavu.

Conform acestuia, trimiterea unui document prin serviciul Prioripost este de 7,5 lei in prezent, insa serviciul va fi asigurat gratuit corespondentei intre Prefectura Bucuresti si beneficiarii inclusi in acest proiect.

Legea 9 din 8 ianuarie 1998 se refera la acordarea de compensatii cetatenilor romani pentru bunurile trecute in proprietatea statului bulgar in urma aplicarii tratatului dintre Romania si Bulgaria.

Legea 290 din 2003 se refera la acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace intre Romania si Puterile Aliate si Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.