Social 3 Iunie 2009 12:14
Testele de laborator ale prietenului tinerei de 28 de ani infectata cu virusul A/H1N1 sunt negative, arata un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS).

Testele de laborator ale prietenului tinerei de 28 de ani infectata cu virusul noii gripe sunt negative. Acesta are doar o viroza respiratorie sezoniera, iar starea sa de sanatate este buna, releva MS.

De asemenea, tanara de 28 de ani si mama acesteia raman internate in spital, ca si primii trei pacienti, in conditiile in care investigatiile epidemiologice continua.

Inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate in Romania

Luni seara, MS a difuzat un comunicat prin care informa ca din cei 35 de contacti ai tinerei de 28 de ani infectata cu virusul noii gripe, cu care aceasta a venit in contact in data de 30 mai 2009 la o petrecere, 22 au fost identificati si se afla in supraveghere permaneta a starii de sanatate. Pana in prezent, niciunul dintre ei nu prezinta simptome de boala.

Totusi, din cei 6 contacti apropiati (familie, rude, prieteni apropiati), prietenul fetei si el in varsta de 28 de ani, prezenta simptome de boala si i s-au recoltat probe pentru testele de laborator.

Sase dintre persoanele suspectate de gripa nu sunt infectati, potrivit primelor teste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.