Social 2 Iunie 2009 01:41
Testele efectuate de Institutul Cantacuzino la sase dintre persoanele care au intrat in contact cu femeia de 28 de ani diagnosticata, luni, cu noua gripa sunt negative, au precizat, pentru NewsIn, surse medicale.

Cele sase persoane sunt rude si alti apropiati ai femeii, printre care si prietenul acesteia, in varsta tot de 28 de ani, care prezenta simptome de gripa.

Testele vor fi repetate, iar rezultatele oficiale vor fi anuntate in cursul zilei de marti, au mai spus sursele citate.
Dintre cele 35 de persoane care au intrat in contact, sambata, la o petrecere, cu tanara de 28 de ani, 22 au fost identificate si se afla sub supraveghere permanenta a starii de sanatate, potrivit Ministerului Sanatatii.
Investigatiile epidemiologice continua.

Tanara de 28 de ani si mama acesteia, in varsta de 56 ani, care a contractat virusul de la fiica, prin transmitere secundara, sunt cele mai noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, anuntate luni de autoritati. Cele doua paciente sunt internate la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”, unde li se administreaza antivirale. Starea generala a celor doua femei este buna.

In acest moment, bilantul cazurilor de infectare cu virusulul A/H1N1 in Romania a ajuns la cinci.

In ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 32 de cazuri noi de gripa A/H1N1, totalul ajungand la 557. Cele 32 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: primul caz in Cipru, 2 cazuri in Belgia, 15 in Marea Britanie, 5 in Germania, 6 in Franta si cate un caz in Finlanda, Suedia si Irlanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.