Social 31 Mai 2009 15:19
Deficitul de talente continua sa fie resimtit de angajatori, in ciuda crizei economice, 62% dintre acestia anuntand dificulati in ocuparea anumitor pozitii, potrivit Studiului Manpower privind Deficitul de Talente pentru anul 2009

Cele mai dificile posturi pentru care angajatorii intampina dificultati datorita deficitului de talente de pe piata muncii sunt: muncitori Calificati, ingineri, reprezentanti de vanzari si manageri.

Studiul arata ponderea companiilor care intampina dificultati in ocuparea pozitiilor datorita lipsei de talente de pe pietele respective si prezinta topul primelor 10 pozitii pentru care angajatorii au cele mai mari dificultati in gasirea candidatilor potriviti. Cea de a patra editie a studiului releva faptul ca 30% dintre angajatorii la nivel mondial au probleme in acoperirea necesarului de personal.

Manpower a intervievat 752 de angajatori romani, Studiul Privind Deficitul de Talente 2009 indicand pentru tara noastra faptul ca 62% dintre acestia au dificultati in ocuparea pozitiilor datorita lipsei de talente de pe piata muncii locale. Romania ocupa si in acest an locul 1 in lume, cu cel mai ridicat grad de dificultate dintre cele 33 de tari incluse in studiu la nivel mondial, cu 32 de procente peste media la nivel global, dar totusi in scadere cu 11 procente fata de rezultatele studiului din 2008.

La nivel global, procentul de angajatori care au dificultati in gasirea de oameni potriviti pentru a acoperi posturile disponibile s-a mentinut constant, cu o usoara scadere de la 31% in 2008, la 30% in 2009. Deficitul de talente arata in continuare o pondere semnificativa in tari precum Romania (62%), Taiwan (62%), Peru (56%), Japonia (55%), Australia (49%), Polonia (58%) si Costa Rica (48%). Aceasta situatie este mai putin acuta in tari precum Irlanda (5%), Spania (8%), Marea Britanie (11%), China (15%) si Cehia (17%).

Topul primelor 10 pozitii din Romania pentru care angajatorii au dificultati in acoperire

1. Muncitori Calificati
2. Ingineri
3. Reprezentanti Vanzari
4. Manageri
5. Pozitii in Finaciar - Contabilitate
6. Personal pentru Hoteluri si Restaurante
7. Bucatari / Bucatari Sefi
8. Soferi
9. Specialisti IT (programatori / dezvoltatori)
10. Muncitori Necalificati

Studiul Manpower privind Deficitul de Talente 2009, realizat in primul trimestru, a avut la baza intervievarea a 39.000 de companii, din 33 de tari si teritorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.